logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wymiary cewki do regeneracji głośnika Tonsil GD 30/80 8R estrada

trebor_d 06 Sie 2006 21:54 1035 6
REKLAMA
  • #1 2887430
    trebor_d
    Poziom 15  
    Ocena: 15
    Witam wszystkich elektrodowiczów, problem jak w temacie, chce zregenerwać estradowy głośnik tonsila gd 30/80 8r. Potrzebuje wymiary cewki. Pozdrawiam i proszę o pomoc!
  • REKLAMA
  • #2 2887977
    bocian90
    Poziom 27  
    Ocena: 34
    Witam! Proponuje zajzec na strone www.umifon.pl Moze wytarczy powiedzieć ze chcesz cewke do danego głośnika a oni ją zrobia. Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #3 2888266
    trebor_d
    Poziom 15  
    Hmm.. mają tylko tabelke w której należy samemu wypełnić dane cewki. Byłoby mi jednak zdecydowanie wygodniej znając wymiary i ewentualnie inne parametry, gdyby mi je ktoś podał, np posiadając ten sam głosnik który był przez niego regenerowany i poprostu pomierzył sobie cewke. Pozdrawiam i mimo wszystko dziękuje za odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #4 2889725
    bocian90
    Poziom 27  
    Ocena: 34
    Witam! A pisaleś do nich z zapytaniem? Ze na stronie neima to ja wiem ale powinni znać wymiary skoro robią cewki.Membrany orginalne mają.Prawdopodobnie cewki też ale nie jestem pewien. Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #5 2934385
    trebor_d
    Poziom 15  
    Niestety, oni chyba nie mają pojęcia co to za głośnik (przynajmniej tak sądze po odpowiedzi którą uzyskałem).
    "Wydaje się że nazwa jest niedokładna. Ew. proszę o kontakt tel. 0
    608 156 305."
  • #6 2934814
    md
    Poziom 41  
    Ocena: 788
    Na tym forum panuje jakieś uczulenie na szukanie pomocy tam, gdzie o taka pomoc najłatwiej - u producenta. Dzwonisz do Protonsila i tam szukasz pomocy, a najlepszym rozwiązaniem jest regeneracja głośnika produkcji Tonsil w firmie, która ma siedzibę w dawnym Tonsilu, używa tych samych urządzeń co dawny Tonsil itp, itd.
    http://www.protonsil.pl/index.php?id=3
  • #7 3433214
    trebor_d
    Poziom 15  
    Zamówiłem częsci u dspeakera. Głośnik zregenerowany, gra. Temat uważam za zamknięty.

Podsumowanie tematu

✨ Autor poszukiwał wymiarów cewki do regeneracji estradowego głośnika Tonsil GD 30/80 8Ω. Wskazano mu stronę www.umifon.pl, gdzie można zamówić cewkę, jednak wymaga to samodzielnego podania parametrów, co było niewygodne bez znajomości wymiarów. Próby uzyskania informacji od producenta cewki nie przyniosły rezultatów, gdyż firma nie rozpoznała modelu głośnika. Zasugerowano kontakt z Protonsil, firmą kontynuującą tradycje produkcyjne dawnego Tonsila, oferującą regenerację oryginalnych głośników i części. Ostatecznie autor zamówił części u dspeakera, zregenerował głośnik i potwierdził poprawne działanie, uznając temat za zamknięty.
REKLAMA