logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens AX72 wyłącza się po 2-3 sek. po zdjęciu simlocka - co robić?

irys11 07 Sie 2006 10:30 990 6
REKLAMA
  • #1 2888391
    irys11
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam. Mam siemensa ax72 po simlocku, gość zrobił tp, robił go pod joker-em i wszytko ok simlock zszedł,i wszystko działało przez około miesiąc a teraz telefon po włączeniu wyłanacza sie po 2-3 sek i to z kartą czy bez. posiadam martecha robiłem full flesh ale dalej to samo.Może ma ktoś podobną usterkę i wie jak to zrobić?
  • REKLAMA
  • #2 2896028
    irys11
    Poziom 10  
    Nikt nie miał takiego przypadku??? Nikt mi nie pomoże!!:cry:
  • REKLAMA
  • #3 2896497
    poochone
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 164
    sprawdz tez na innej baterii lub moze mycie i grzanie z fluxem pomoze
  • #4 2896568
    irys11
    Poziom 10  
    na innej bateri sprawdzałem , zaraz wezmę i wymyję potem grzanie no i flash z fluxem, dam znac co i jak.
  • REKLAMA
  • #5 2896786
    +Gajowy
    Poziom 23  
    Ocena: 4
    troszek moze malo prawdopodobne - ze wzgledu na to ze fonik wczesniej chodzil...
    ale sprawdz TP... AX'a bardzo łatwo ubic, na nizszych warstwach znajduje sie kupe innych sciezek..
  • REKLAMA
  • #6 2897341
    irys11
    Poziom 10  
    Sprawdzałem tp wyglada na ok, kompiel i grzanie + full flash nie pomaga . dalej efekt ten sam, jakies propozycje bo już nie wiem co robić.
    :idea:
  • #7 2965617
    pawel-bartecki
    Poziom 14  
    polącz spowrotem TP u mnie pomoglo

Podsumowanie tematu

✨ Siemens AX72 po zdjęciu simlocka za pomocą programu Joker działał poprawnie przez około miesiąc, jednak obecnie telefon wyłącza się po 2-3 sekundach od włączenia, niezależnie od obecności karty SIM. Próby rozwiązania problemu obejmowały sprawdzenie telefonu na innej baterii, czyszczenie i podgrzewanie z użyciem fluxu oraz pełny flash firmware'u za pomocą narzędzia Martecha, jednak bez skutku. Sugerowano również ponowne połączenie TP (test point), ponieważ AX72 jest podatny na uszkodzenia na niższych warstwach płyty głównej, gdzie znajdują się liczne ścieżki. Ostatecznie jedna z odpowiedzi wskazała, że ponowne połączenie TP rozwiązało problem w podobnym przypadku.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA