logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Montaż modułu bluetooth w Acer TRAVELMATE 2420

koko115 07 Sie 2006 17:08 2634 8
REKLAMA
  • #1 2889756
    koko115
    Poziom 16  
    Ocena: 26
    Witam, kupiłem laptopa bez modułu bluetooth, jednak na przedniej ściance jest jego włącznik, zadzwoniłem do pomocy acer, i powiedzieli mi ze mogę go dołożyć za 29E plus koszta z tym związane 2X większe, więc chciałem zapytać gdzie można dostać taki moduł, podali mi jego numer katalogowy 54.TAXV7.001, bo acer samego modułu mi nie sprzeda, tylko z montażem itd

Moderowany przez jankolo:

Przeniosłem z działu Komputery Hardware

• REKLAMA
  • #2 2963511
    dormika
    Poziom 13  
    Ocena: 13
    www.htfitalia.it/ACER.asp
  • #3 2983814
    koko115
    Poziom 16  
    a nie wiesz gdzie dostane ten modem bluetooth-a
  • REKLAMA
  • #4 2988232
    dormika
    Poziom 13  
    Nie, ale napisz do nich może ci sprzedadzą.
  • #5 2988385
    koko115
    Poziom 16  
    no niestety jak napisałem w pierwszym poście, nie sprzedadzą mi samego modułu
  • REKLAMA
  • #6 2993669
    maniek2587
    Poziom 11  
    Witam taki moduł powinno sie dać samemu zrobić wystarczy tylko ściągnąć z kądś jego schemat dobrać elementy i to poskładać jeśli nie przekroczy to ceny zmontowanego już układu ale to tylko dla znających się na elektronice
  • REKLAMA
  • #7 2994395
    koko115
    Poziom 16  
    na elektronice cos się znam, ale gdzie taki schemat bądź urządzenie dopaść, bo mam teraz taki bluetooth na USB ale zabiera mi jedno USB, a dodatkowo jest to nie poręczne w laptopie
  • #8 2996892
    maniek2587
    Poziom 11  
    Witam prosze poszukać w internecie napewno się coś znajdzie już nie raz znajdowałem takie schematy
  • #9 3002130
    dormika
    Poziom 13  
    W moim acerze 4151 jest specjalnie przystosowany przycisk na BT i gdy go się wciska pojawia się komunikat No BT Device. Nie rozbierałem obud owy lapka bo gwarancja ale z tego co wiem to powinien być specjany moduł pasujący sprzętowo i programowo. No i najlepiej żeby się zmieścił pod obudową. Nie wiem czy to jest oddzielny moduł,czy wbudowane urządzenie na płycie głównej. Może ktoś znajdzie schemat oryginału ,ale czy wogóle serwisówki są dostępne :-) w sieci?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada laptop Acer TravelMate 2420 bez fabrycznie zainstalowanego modułu Bluetooth, mimo obecności fizycznego przycisku do jego włączania. Acer oferuje dołożenie modułu o numerze katalogowym 54.TAXV7.001 wyłącznie w ramach usługi montażu, co znacznie podnosi koszty. Poszukuje informacji, gdzie można nabyć sam moduł Bluetooth. W odpowiedziach zasugerowano poszukiwanie schematów elektronicznych modułu w internecie, co umożliwiłoby samodzielne wykonanie układu, jednak wymaga to zaawansowanej wiedzy z zakresu elektroniki. Wskazano również, że w innych modelach Acer (np. 4151) przycisk Bluetooth jest sprzętowo i programowo powiązany z dedykowanym modułem, który może być wbudowany na płycie głównej lub jako osobny komponent. Brak jest oficjalnych serwisówek i schematów dostępnych publicznie, co utrudnia samodzielną instalację.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA