logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV Panorama CTV-314 - automatyczne strojenie nie działa poprawnie, problem z ARCz

aro333 25 Cze 2003 11:33 1407 2
REKLAMA
  • #1 263054
    aro333
    Poziom 15  
    Ocena: 16
    A wiec wchodze w tryb wyszukiwania stacji , telewizorek przeszukuje pasmo ale nie zatrzymuje sie na programie tylko leci dalej i tak w kolko.Glowice podmienialem jest to samo.Aha jezeli nawet sie zatrzyma to ciut za pasmem tak jakby ARCZ przesuwalo srojenie.Nie mam duzego doswiadczenia w naprawach TV ale czy to moze byc wina pcz?
    jest jeszcze dodatkowy efekt-jezeli wybiore stacje wczesniej zaprogramowane to telewizorek na moment pokazuje kanal ok jednak zaraz przestraja ciut i wszystko sie pieprzy .Wyglada mi to na ARCZ ale nie jestem pewien.Gdzie szukac winy a moze cos sieje z przetwornicy i glupieje to wszystko?Pcz wykonane jest na TA7680.Dzieki z gory
  • REKLAMA
  • #2 263274
    Michał99
    Poziom 33  
    Ocena: 344
    Spróbuj lekko pokręcić rdzeniem w cewkach po koleji tylko zaznacz pierwotne położenie abys mógł do tego wrócić jak nie poskutkuje . Kondensator w kubku mógł stracic pojemność i obwód się odstroił., zrób to na programie który był ustawiony przed wystapieniem usterki.
  • #3 265391
    aro333
    Poziom 15  
    Ocena: 16
    Dzieki , naprowadziles mnie na trop.Okazalo sie iz jakis PAJAC wczesniej pokrecil filtrami przy pcz i dlatego niby lapal ale przelatywal.Juz wszycho ok ale troche mnie te strojonko czasu kosztowalo.No nigdy bym sie nie spodziewal iz ktos zaraz jak cos sie zaczelo dziac wsadzil lape i grzebnol po filtrach.A usterka zaczela sie od wylamanego bolczyka na wejsciu antenowym w glowicy .
REKLAMA