logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kamera Canon MV630i - brak obrazu w trybie nagrywania

and2maz 08 Sie 2006 22:36 2109 5
REKLAMA
  • #1 2895313
    and2maz
    Poziom 10  
    Od 2 lat uzywam kamerę Canon MV630i dotychczas sprawną. Nie miała uszkodzeń mechanicznych w okresie użytkowania. Ostatnio zauważyłem, że w trybie nagrywania zarówno na karte pamięci oraz na taśmę nic nie widać (tzn. są napisy, które wyświetla kamera o parametrach zapisu ale obraz jest czarny) w wizjerze i na ekranie LCD. Tryb odtwarzania działa bez zarzutu. Czy przyczyną tego stanu moze być usterka matrycy czy jakiegoś innego elementu?
  • REKLAMA
  • #2 2896267
    Karol 1
    Poziom 25  
    Ocena: 30
    dużo wskazuje na uszkodzenie przetwornika CCD... i ja bym na niego stawiał...
  • REKLAMA
  • #3 2897957
    raflo
    Poziom 13  
    Ocena: 25
    Witam.
    Tak jak poprzednik stwierdził uszkodzony przetwornik CCD. Najlepiej wysłac kamere do serwisu centralnego w Warszawie. Trzeba tylko nadmienić panom w serwisie iż na stronie www Canon'a jest zapisek iż wszystke uszkodzone przetworniki CCD w kamerach takich to a takich, wyprodukowanych od...do wymieniane są gratis w serwisie licencjonowanym. Zazwyczaj nie robią problemów.
    Powodzenia!
  • REKLAMA
  • #4 3563661
    and2maz
    Poziom 10  
    Tak, padł przetwornik CCD. Usterkę naprawiono w Serwisie Canona w Warszawie nieodpłatnie. Dzięki wszystkim za pomoc.
  • REKLAMA
  • #5 4065526
    PaWLoE
    Poziom 1  
    Witam wszystkich

odkopałem stary temat żeby nie zakładać nowego, tez mam taką usterkę jak poprzednik, chciał bym wysłać swoja kamerkę do serwisu canona tylko szukam na stronie tego zapisku o wadliwych przetwornikach CCD tak jak napisał

ralfo

Cytat:
    Trzeba tylko nadmienić panom w serwisie iż na stronie www Canon'a jest zapisek iż wszystke uszkodzone przetworniki CCD w kamerach takich to a takich, wyprodukowanych od...do wymieniane są gratis w serwisie licencjonowanym. Zazwyczaj nie robią problemów.

i nigdzie nie mogę tego znalesc czy ktoś już tego szukał??
  • #6 4067041
    Karol 1
    Poziom 25  
    Ocena: 30
    Kolego PaWLoE.. nie musisz tego nadmieniać w serwisie... oni sami powinni Ci to powiedzieć... jeśli by przez przypadek "zapomnieli" to wtedy nadmień, że na elektrodzie o tym przeczytałeś i że aż głośno jest o bublach w przetwornikach CCD...
REKLAMA