logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt Renault G5 – radio nie przyjmuje kodu, pikanie, prośba o wsad eeprom

fischer8 25 Cze 2003 19:46 4101 10
REKLAMA
  • #1 263618
    fischer8
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 116
    Witam
    Radi przywiezione z zagranicy po włączeniu uruchamia się bez kodu ale w głośnikach słychać co 5 sek pikanie tak jak włączone SDK po około 5 min na wyświetlaczu CODE i nie daje się wprowadzić w tryb wpisywania kodu.Może uwalona zawartość eepromu w motoroli.Proszę o zawartość do tego radia.
    procesor ZC 865 90 CFN
    nr.ser BP 4495xxxxxxxx

<S>
  • REKLAMA
  • #2 263690
    jano2300
    Poziom 17  
    Ocena: 7
    Jeśli wymiana treści pamięci pomoże,to porównaj pliki i zobacz co powoduje takie zachowanie radia (trochę dziwne).
    Załączniki:
    • renoG5.zip (219 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 263737
    fischer8
    Spoczywaj w Pokoju
    Dziękuję,jutro sprawdzę
  • #4 263876
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1327
    Ciekawe, mam G5 i nie ma SDK. Tylko TA.
  • REKLAMA
  • #5 263941
    wiki
    Poziom 15  
    Ocena: 33
    Witam
    Bogdan daj własciwy numer BP ten co podałeś jest błedny albo
    uwalona eep albo błędny kod Podaj dobry numer a podam Ci kod
    musi się wywołać te objawy wskazują na błędny kod i czasami tak się zachowuje odłącz od zasilania podłacz ponownie i spróbuj wywołać kod
    Po prawidłowym wpisaniu jak będzie żle to nowa zawartośc eep od Pana Janusza
    Pozdrawiam
    Wiktor
  • REKLAMA
  • #6 264101
    fischer8
    Spoczywaj w Pokoju
    Witam
    Cytat:
    djlj24 napisał:
    Ciekawe, mam G5 i nie ma SDK. Tylko TA.

Nie ma sdk to tylko takie skojarzenie,jest faktycznie TA.
    Cytat:
    wiki napisał:
    Bogdan daj własciwy numer BP ten co podałeś jest błedny

Faktycznie numer poprawny BP 4495Sxxxxxxxx
    Kod wyliczyłem :xxxx
    Radio zrobione po wgraniu pliku od jano2300 radio się uruchomiło,jeszcze raz wgrałem moją zawartość i jak ręką odjął.
    Dziękuję za pomoc
  • #7 1360466
    Tdv
    Poziom 34  
    Ocena: 53
    Witam,
    Znajomy przywiózł samochód z niemiec z radiem G5 - sprzedawca podał mu kod do radia - 3192 i tu pytanie czy to dobry kod? Bo jak wstukać 9?
    Ewentualnie czy mógłby ktoś przeliczyć kod i sprawdzić?
    BP 4495Sxxxxxxxx
    Za pomoc chętnie podzielę się punktami.

Sprawa w toku, dzięki za pomoc.

Na forum nie wolno liczyć kodów! https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic100873.html <SławeK>
  • #8 1360550
    robert74
    Poziom 18  
    Ocena: 12
    Wpisujesz przycislami od 1 do 4 a zatwierdzasz 6.
    1 naciskasz tyle razy aż będzie 3
    2 aż będzie 1
    3 aż będzie 9
    4 aż będzie 2
    Jak ustawisz właściwy kod to naciskasz 6, 3 sekundy, jak jest dobry to radio gra.Jak wyskoczą kreski to napisz na pw.Bo za liczenie na forum można dostać żółtą kartkę.
  • #9 1360565
    Tdv
    Poziom 34  
    Ocena: 53
    Dzięki, jak już pisałem wcześniej sprawa w toku - tak czy inaczje dzięki.
  • #10 1880133
    abo222
    Poziom 1  
    A co zrobić jak kilka razy wpisałem błędny kod i teraz nie da się już nic wpisać?
    Czy są jakieś domowe metody na odblokowanie radia?
  • #11 1881635
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Zwykle prób jest kilka, po każdej blokuje się na dłużej wieć trzeba wykazać więcej cierpliwości niż ten kto próbował, jest spora szansa że radio zniechęciło go. A co do innych metod to oczywiście są ale wymagaja znajomości elektroniki i układów mikroprocesorowych a także odpowiedniego sprzętu ale nie tutaj miejsce o tym rozmawiać bo zabrania tego regulamin forum.

SławeK

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Radio Blaupunkt Renault G5 sprowadzone z zagranicy uruchamia się bez konieczności wpisywania kodu, jednak co około 5 sekund słychać pikanie, a po około 5 minutach na wyświetlaczu pojawia się napis "CODE". Nie można wejść w tryb wprowadzania kodu, co może wskazywać na uszkodzoną zawartość pamięci EEPROM, prawdopodobnie w procesorze Motorola ZC 865 90 CFN. Wymiana zawartości EEPROM okazała się skuteczna – po wgraniu pliku od innego użytkownika radio działało poprawnie, a po przywróceniu oryginalnej zawartości problem ustąpił. W dyskusji podkreślono, że model G5 nie posiada funkcji SDK, a jedynie TA. Podano również sposób wprowadzania kodu zabezpieczającego: ustawianie cyfr za pomocą przycisków 1-4 i zatwierdzanie przyciskiem 6. Po kilku błędnych próbach radio blokuje możliwość wpisywania kodu na pewien czas, a dalsze metody odblokowania wymagają specjalistycznej wiedzy i sprzętu. Na forum obowiązuje zakaz publikowania kodów zabezpieczających.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA