logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson K300i – nie działa połączenie USB z komputerem, brak sterowników

forall 10 Sie 2006 10:43 1527 9
REKLAMA
  • #1 2901344
    forall
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Prosze o podpowiedź kogoś kto podłączył pod kompa SE K300i, a dokładnie chodzi o przewód USB problem ze sterownikami, przeleciałem jak mi się wydaje prawie wszystkie strony ze sterownikam i żaden nie działa.,

Pozdrawiam
    Piotr
  • REKLAMA
  • #2 2904425
    NOKTEL
    Poziom 27  
    Ocena: 6
    kup kabel wraz ze sterownikami najlepiej nastepnym razem . a na marginesie tu masz wszystko o k300 i do k300 .
    pozdrawiam
    noktel
  • REKLAMA
  • #3 2904738
    forall
    Poziom 11  
    Sorry ale ile mozna kupowac kable ze sterownikami, pic na tym polega że to juz drugi kabel tego typu zakupiony w sklepie, i niestety nie działa, cały czas ten sam efekt często opisywany w necie. Na codzień zajmuje się elektroniką i nie jest to dla mnie czarna magia, tylko zastanawia mnie że wszyscy coś o tym piszą ale nic konkretnego, najlepsze jest to wysyłanie na inne strony które nie działają w 80%. Nadal proszę kogoś konkretnego o pomoc w tej sprawie.

Pozdrawiam
    Piotr
  • #4 2904774
    bielas75
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    witam ,jaki typkabla posiadasz?
    -ja u siebie podpinam pod kabel dcu-11 do tego jeszcze uzywam programu FileManager i działa bez problemu
  • REKLAMA
  • #5 2904800
    barczakm
    Poziom 11  
    Najprawdopodobniej masz zabrudzone lub zawilgocone styki systemowe przeczyść je i spróbuj ponownie jeżeli to nie pomoże to rozbież tela i sprawdz w środku czy nie ma syfu na złączu miałe kilka razy takie przypadki że gość kupił u mnie kabel i nie działał mu po sprawdzeniu i wyczyszczeniu styków zawsze się łączył ( Kabel Foof)
  • #6 2904852
    forall
    Poziom 11  
    Wydaje mi się że nie jest to wina telefonu jak narazie, ponieważ problem polega na tym że komputer widzi kabel po włozeniu w gniazd USB ale ma problem ze sterownikiem, po zainstalowaniu sterownika niestety nadal występuje problem. Naszukałem się juz tych sterowników jak głupi w necie i żaden nie odpala, łacznie ztym który jest orginalnie sprzedawany razem z kablem.

Pozdrawiam
    Piotr

Dodano po 1 [minuty]:

Własnie mam ten kabel FOOF i niestety nic, może mam sterownik skopany, jeśli jest możliwość proszę o przesłanie sterownika na biuro(_at_)cerberalarm.pl. Z góry dziękuję
  • #7 2904962
    bielas75
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    ale po zinstalowaniu kabla jest komunikat ze sprzet został zainstalowany i gotowydo uzycia?
  • REKLAMA
  • #8 2904978
    forall
    Poziom 11  
    Własnie jest napisane że nie zostł pomyslnie zainstalowany, coś mi tu zalatuje że ten sterownik nie hula po XP. ewentualnie jeżeli ktos ma ochotę na gorąco pogadać to zapraszam na GG 2138436.
  • #9 2905051
    pamazur
    Poziom 11  
    witam,

mam 3 kompy. 1 w domu 2 w serwisie. Wszystkie maja XP i na tym kompie w domu nie chodzi mi ZADEN kabel... caly czas sa jakies cyrki. Mysle ze pomogłaby instalacja nowego Win ale mam za duzo na tym kompie i mi sie nie chce zmieniac Wina tylko po to zeby obslugiwac kable.

Mysle ze problem nie lezy w kablu ani sterownikach tylko w konfiguracji kompa.

pzdr
  • #10 2905091
    Dawid2605
    Poziom 14  
    Ocena: 25
    Witam!!
    Też mam SE K300 i też sie sporo natrudziłem żeby zrobić ten kabelek ale wreszcie się udało. :) Zainstaluj sobie te sterowniki które załączyłem. Później udziele dalszych instrukcji. :) Pozdrawiam
    Załączniki:
    • current_driver.rar (180.45 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy braku poprawnego działania połączenia USB między telefonem Sony Ericsson K300i a komputerem z systemem Windows XP z powodu problemów ze sterownikami. Użytkownik posiada oryginalny kabel USB (m.in. kabel Foof) i zainstalowane sterowniki, jednak system nie rozpoznaje urządzenia prawidłowo, wyświetlając komunikat o nieudanej instalacji sterownika. Wskazano możliwe przyczyny, takie jak zabrudzone lub zawilgocone styki w telefonie lub kablu, które należy wyczyścić. Inni użytkownicy sugerują użycie kabla DCU-11 wraz z programem FileManager, który działa poprawnie. Problem może wynikać także z konfiguracji systemu operacyjnego, a nie samego kabla czy sterowników. Jeden z uczestników dyskusji udostępnił własne sterowniki do testów. Ogólnie problem jest powszechny i trudny do rozwiązania, a standardowe sterowniki często nie działają na Windows XP.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA