logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP LaserJet 1100 - drukarka nie pobiera papieru i drukuje puste strony

pawelC51 10 Sie 2006 18:47 1344 3
REKLAMA
  • #1 2903025
    pawelC51
    Poziom 12  
    Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum.
    Przeczytałem prawie wszystkie posty dotyczące tego problemu lecz nie znalazłem rozwiązania tego problemu.
    Mam uszkodzoną drukarką laserjet 1100.Po włączeniu do sieci i załączeniu przełącznika drukarka prawidłowo zostaje zainicjowana i czeka na zadanie (pali się środkowa zielona dioda).
    Przy próbie wydruku drukarka inicjuje drukowanie lecz zamiast zadrukowaniej strony wychodzi czysta kartka. Dodam, że nie pobiera ona kartek wogóle tylko trzeba na siłę wcisnąć wgłąb podajnika.
    Po tym zapalają się wszystkie diody i cisza, nic nie można zrobić poza wyłączeniem i włączeniem drukarki i cała sytuacja powtarza się od nowa.
    Jednak po wciśnięciu przycisku Go Key pali się tylko jedna ta duża zielona.
    Myślałem, że to może wina płytki zasilania i ją wymieniłem, ale to nic nie dało i sytuacja ciągle się powtarza.
    Laser powinien być raczej sprawny a płytka formatera prawdopodobnie również. Drukarka instaluje się w systemie poprawnie.
    Sprawdziłem również ciągłość połączeń kablowych ale z nimi wszystko w porządku.
    Podczas próbnych wydruków udało mi się wydrukować jedną stronę testową i jedną engine test i to poprawnie.
    Proszę o pomoc bo nic nie przychodzi mi do głowy.
  • REKLAMA
  • #2 2903089
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    najpierw konserwacja - i sprawdzenie stanu rolki pobierającej ( njaprawdopodobniej do wymiany )

jesli wydruki z drukarki wychodz apoprawnie a tylko zadania z PC nie są drukowane to należy :

sprawdzić port danych w drukarce
    sprawdzić drukarke na inym kablu
    przeinstalować sterowniki na nowsze
  • REKLAMA
  • #3 2903161
    pawelC51
    Poziom 12  
    Drukarka była konserwowana a rolka jest wymieniona.
  • #4 2933111
    pawelC51
    Poziom 12  
    Niestety problemu nie udało mi się rozwiązać z powodu braku podzespołów, do dalszego sprawdzenia.
    Drukarka posłuży jako dawca.

Pozdrawiam wszystkich.
REKLAMA