logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Głośniki samochodowe i radio. Jakie najlepiej kupić?

Reggee 11 Sie 2006 01:03 4433 2
REKLAMA
  • #1 2904293
    Reggee
    Poziom 2  
    Mam taki problem bo nie wiem jakie glosniki kupic do samochodu, nie mam pojecia jakiej mocy beda najlepsze i czy bedzie potrzebny wzmacniacz i jakie radyjko bedzie dobre.Chodzi mi o fajny efekt dzwieku za fajna cene.Najlepiej w granicach 1000zl.:D

Prosze o odpowiedz... :cry:
  • REKLAMA
  • #2 2904428
    noe1
    Poziom 21  
    Ocena: 39
    Za 1000 zł. kupisz już dobre radio. Proponuję takie które Ci się spodoba z nastepującymi uwagami: Moc wyjściowa najlepiej 4 x 25 - 40 Watt z możliwością odtwarzania CD. Dżwięk wszystkie mają dobry . Dużo zależy od głosników.W drzwiach musisz zamontować głośniki takie jakie pasują do oryg. otworów 16 do 20 cm średnicy z dużymi magnesami (jeżeli sie zmieszczą).Do tyłu można zamontować większe. Pamietaj jednak o tym, że jeżeli z tyłu zamontujesz sprawniejsze głośniki to osoby przewożone na tylnich siedzeniach przy ustawieniu średniej głosnosci bedą słyszały je dużo głośniej niz Ty , będą miały te głośniki blisko uszu. Proponuję nieco tańsze radio i pozostałą kwotę przeznaczyć ew. na "dopalacz" zamontowany w bagażniku zasilający głośnik basowy. Dobry głośnik basowy wraz z obudową zajmuje stosunkowo dużo miejsca w bagażniku no i jest drogi .Jeszcze dużo by można na ten temat, myślę, że na razie wystarczy.
    PS Głośniki powinny mieć moc przynajmniej 1,5 raza większą niż moc wyjściowa wzmacnacza.
  • #3 2905588
    Reggee
    Poziom 2  
    Spoko.Dzieki wiesz ale zabardzo nie wiem jaka moc glosnikow jest najleprza w samochodzie. Nie wiem ile watt bedzie oki.Wiesz mam na chacie tube 300W "RoDek" RW30DM teraz jakie glosniczki beda najleprze na przod.Jakiej mocy.No i jeszcze jaki wzmacniacz bedzie oki.Zabardzo nie weim jak dobrac glosniki do wzmacniacza. :cry:

Dodano po 16 [minuty]:

Wiesz.Chcialbym zamontowac glosniki na przod 280W (BOSCHMANN XLR-6639S) no i mozna chyba takie same na tył co nie??Jak mowisz ze glosniki powinny miec 1.5 raza wieksza od wzmacniacza to chyba zmachol o mocy 800W starczy?
REKLAMA