logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sagem MYX6 – jak wyczyścić lub naprawić gniazdo ładowania, brak ładowania baterii

dziobak 11 Sie 2006 09:01 1424 9
  • #1 2904583
    dziobak
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    Witam, jest problem z ładowaniem tzn. prawdopodobnie zanieczyszczone lub uszkodzone gniazdo ładowania bo nie zawsze ładuje baterię. Mam prośbę jak się dostać do niego i czy np. przeczyszczenie pomoże?
    :|Pozdrawiam
  • #2 2904643
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    Bardzo częsta ustarka sagemów, przeczyszczenie raczej nic nie da, trzeba to gniazdo przelutować.
    pozdr
  • #3 2904792
    dziobak
    Poziom 13  
    Dzięki ale czy jest bezproblemowy dostęp do tego gniazda pod klawiaturą?
  • #4 2904823
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Tak, dostep jest bezproblemowy, ale trzeba mieć bardzo cieniutki grot aby tam polutować.
    pozdr
  • #5 2951934
    dziobak
    Poziom 13  
    Jescze jedno pytanko. Zielony klawisz można włączyć telefon ale później już nieaktywny. Co to może by . Proszę o pomoc. Pozdrrawiam
  • #6 2951958
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Oj z tą usterką to będzie problem, mam na półce dwie szt. X1 z taką samą usterką i nie mam pojęcia jak to zrobić :(
    pozdr
  • #7 3066938
    dziobak
    Poziom 13  
    Witam, gniazdo rzeczywiście było uszkodzone. Zdobyłem inny sagem z uszkodzonym wyświetlaczem ale po zamianie niestety dobry wyświetlacz nie świeci. Czy mogę otrzymać poradę od forumowiczów jak jest mocowany wyświetlacz? Może zrobiłem jakiś błąd? Pozdrawiam
  • #8 3067282
    ckcamell
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    W X6-tce musisz dobrze zamocować taśmę LCD w gnieździe tzn. wsuń ją jak najdalej - aż poczujesz opór. Może źle założyłeś taśme (nie do końca) i teraz nic nie wyświetla.

Pozd,
  • #9 3068228
    dziobak
    Poziom 13  
    Wydaje się że taśmę dosuwałem do oporu, następnie zamykałem zatrzask i nic. Może trzeba te styki przeczyścić? Czy rzeczywiście to ustawienie taśmy w gnieździe jest aż takie problemowe? Proszę jeszce raz o info
    Pozdrawiam Józef
  • #10 3074811
    dziobak
    Poziom 13  
    Witam , pomogła wizyta w punkcie serwisowym. Dociśnięcie taśmy złożenie i wyświetlacz działa! Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Problem z ładowaniem baterii w telefonie Sagem MYX6 najczęściej wynika z uszkodzonego gniazda ładowania, które wymaga przelutowania, gdyż samo przeczyszczenie zwykle nie rozwiązuje usterki. Dostęp do gniazda jest możliwy pod klawiaturą, jednak do lutowania potrzebny jest bardzo cienki grot lutownicy. Dodatkowo pojawił się problem z nieaktywnym zielonym klawiszem oraz wymianą wyświetlacza. Wyświetlacz w modelu X6 musi być prawidłowo zamocowany poprzez dokładne wsunięcie taśmy LCD do gniazda i zablokowanie zatrzaskiem. Czasem konieczne jest także dokładne dociśnięcie taśmy i ewentualne przeczyszczenie styków, aby wyświetlacz działał poprawnie. Ostatecznie wizyta w serwisie i poprawne złożenie taśmy rozwiązały problem z wyświetlaczem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA