logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Becker Europa 2000. Czy jest możliwość odblokowania radia?

marecki_1 15 Sie 2006 17:06 6377 8
REKLAMA
  • #1 2918289
    marecki_1
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam, po podłączeniu radia na wyświetlaczu pojawią się znaki _ _ _ _ chyba jest to spowodowane nieprawidłowym wprowadzeniem błędnego kodu, mam kod do tego radia - działał przed tą awarią - czy możliwe jest odblokowanie tego radia czy już się całkiem nieodwracalnie zablokowało?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2918335
    pkhenr
    Poziom 32  
    Ocena: 199
    a jak tak potrzymasz go pod napięciem godzinkę albo wiecej
  • #3 2918919
    marecki_1
    Poziom 11  
    Nie wiem, tak go nie sprawdzałem, trzymałem go pod zasilaniem może jakieś 20 min i nic ale jutro go podepnę i sprawdzę. A może tak się stać z wilgoci? bo ojciec go miał w samochodzie i tak twierdzi ale mi to wygląda że źle wprowadził kod??
  • REKLAMA
  • #4 2919073
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Niemal napewno był wpisywany zły kod...

SławeK
  • REKLAMA
  • #5 2922014
    marecki_1
    Poziom 11  
    Czy to jest naprawialne czy radio do odstawki??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 2923117
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Oczywiście że naprawialne. Albo słuchaj uważnie co Ci mądrzejsi doradzają albo do fachowca od kodów który to zrobi.

SławeK
  • #7 2925173
    marecki_1
    Poziom 11  
    Dzięki za odzew, to dam to jakiemuś specjaliście bo ja się na tym nie znam i o ile naprawa nie będzie warta więcej jak samo radio.
  • Pomocny post
    #8 2925215
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1320
    Po godzinie trzymania na włączonym _ _ _ _ zmieni się na CodE i będzie można wpisać 4 cyferki i cieszyć się dalej z grania radia produkowanego przez najlepsza firmę na Świecie. Mimo, że jest to prosty model.
  • #9 2925690
    marecki_1
    Poziom 11  
    No i spoko podłączyłem, poczekałem i efekt jest, pojawiło się code i po wpisaniu kodu radyjko działa. Wielkie dzięki za pomoc:)

Podsumowanie tematu

✨ Radio Becker Europa 2000 po podłączeniu wyświetlało znak _ _ _ _, co wskazywało na zablokowanie spowodowane wielokrotnym błędnym wprowadzeniem kodu zabezpieczającego. Po pozostawieniu radia pod napięciem przez około godzinę na wyświetlaczu pojawił się komunikat "CodE", umożliwiający ponowne wpisanie czterocyfrowego kodu. Po poprawnym wprowadzeniu kodu radio zostało odblokowane i działało prawidłowo. Problem nie jest trwały ani nieodwracalny, a w przypadku trudności zalecane jest skorzystanie z usług specjalisty od kodów zabezpieczających. Wilgoć nie jest uznawana za przyczynę blokady, a model Europa 2000 jest prostym, ale solidnym urządzeniem marki Becker.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA