logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Centrala Alcatel 4100. Nie można się dodzwonić na 2 numery.

krzys1 18 Sie 2006 13:34 1503 2
REKLAMA
  • #1 2927495
    krzys1
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    Mam problem z centralą jak wyżej. Do dwóch numeróe wewnętrznych nie mozna się dodzwonić z pozostałych numerów wewnetrznych a tylko z telefonu operatora. Natomiast z tych zablokowanych numerów dzwoni sie wszedzie bez problemu. Co z tym fantem mozna zrobić.
  • REKLAMA
  • #2 2927647
    suworow
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1278
    różnie to wygląda w różnych centralach ale często sprowadza się zazwyczj do tego samego czyli parametru cor ( klasa restrykcji) lub cos (klasa serwisu). pp. te dwa numery mają ten parametr inny niż pozostałe. W cor-ach pozostałych numerów zaznaczony jest brak dosepu do cora z
    którym pracują te dwa numery.
    1. zmienić tym dwóm numerom ten parametr na taki jak mają inne apaaty( niekoniecznie taki jak konsoli bo ta może mieć wyższe uprawnienia)
    2. zmienić w samych klasach restrykcji dając dostęp do tych numerów.
    3. zanim to zrobisz sprawdzić czy zmiana ta nie pociągnie za sobą innych konsekwencji.
    Pozdrawiam
  • #3 2929118
    krzys1
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    Dzięki za zainteresowanie moim problemem, jednak to mi nic nie mówi. To że dostęp do tych numerów jest zablokowany to chyba wiem tylko jak to usunąć w tego typu centrali konkretnie.
REKLAMA