logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program do odtwarzania DVD z napisami w formacie TNP - jaki wybrać?

adamek13 18 Sie 2006 18:48 1728 12
REKLAMA
  • #1 2928554
    adamek13
    Poziom 10  
    otóż tak ściągnołem sobie film na dvd i tam nie ma napisów i ja mam napisy na dysku w formacie tnp i chciałbym sobie jakimś programem otwarzać film i napisy .
    proszę o podanie linka do jakiegoś programu który odtwarza dvd i napisy w formacie tnp.
    Będę wdzięczny za linka Pozdrawiam i porszę o odpowiedź
  • REKLAMA
  • #2 2928627
    R_Przemek
    Poziom 20  
    Ocena: 12
    Moja rada: iść do sklepu i kupić film, a nie kraść go ...
  • REKLAMA
  • #3 2928913
    pipanol
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    albo pobawic sie bardziej zripowac go do divxa i oddwozyc choc by w v-playerze aa no i napisy sciagnac w formacie txt
  • REKLAMA
  • #4 2929464
    czarny22
    Poziom 12  
    Podzielam uwage kolegi wyzej. Przekonwertuj sobie z DVD na AVI (np. programem WinAVI Video Converter) i znajdź napisy w txt, chyba szybciej w ten sposób oglądniesz ten film, niż znajdziesz program, który odtwarza DVD z tekstem w jakimś kosmicznym formacie...

Zaleta nr 2 jest taka że film będzie Ci zajmował 3 razy mniej miejsca na dysku...
  • #5 2930370
    tomek3232
    Poziom 16  
    Ocena: 29
    Odtwarzanie DVD z napisami txt jest chyba możliwe w programie AllPlayer
    obecna wersja to chyba 3.0
  • #6 2930419
    Adaś Ciekawski
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    a jak zsynchronizować takie napisy...?
    mam lostów na DVD ale nie ma polskich napisów, to ściągnąłem i po odpaleniu(wcześniej zrzuciłem na dysk) na początku są ok później się rozjeżdżają ,a jak poprawiam to znowu. Czy da się jakoś zsynchronizować na stałe??
  • #7 2930453
    tomek3232
    Poziom 16  
    Ocena: 29
    W opcjach allplayera masz zakładkę Edytor Napisów i tam masz opcje edycji
    U ciebie prawdopodobnie napisy są przygotowane do filmu z inną ilością fps
  • #8 2930705
    and61
    Poziom 27  
    Ocena: 246
    All-player przy instalacji "sam" się pyta o to czy ma włączyć synchronizację napisów do wyświetlanych obrazów
  • REKLAMA
  • #9 2931315
    Jack14
    Poziom 38  
    Ocena: 175
    "R_Przemek"
    Staraj się odpowiadać na zadane pytanie a nie pouczać innych bo nawet nie wiesz jaki to film, może darmowy ale w innej wersji językowej może płatny może "pirat" skąd ty wiesz że "kradziony"?
    Zastanów się zanim coś napiszesz.

Polecam też ALLPlayer + IVONA DEMO jest to ciekawe połączenie odtwarzacza z lektorem PL.

Pozdrawiam.
  • #10 2932687
    kosi77
    Poziom 16  
    Do odtwarzania filmów DVD polecam program Win DVD
  • #11 2936651
    Adaś Ciekawski
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Dokładnie jak Tomek zauważył jest różna ilość fps, film ma 29 a napisy 24 i nie wiem jak ustawić żeby było ok. Bo jak ustawiam(ze słuchu i wtedy synchronizuje z listy dany napis) to na początku ok ale później się rozjeżdża :cry:
  • #12 2937050
    oleksy009988
    Poziom 20  
    Ocena: 3
    Sub edit powinien automatycznie dopasować format napisów do filmów.
  • #13 3065344
    chru
    Poziom 17  
    Ocena: 30
    Witam.subedit nie dopasowywuje automatycznie napisów informuje o nie posortowanych podkreślając na czerwono lub wyświetlając na czerwono,subedit +ivonka[w opcjach zaznacz lektora chyba od wersji4040 u mnie nie czyta"ź,ś,ń"jak na syntek jest do przyjęcia.W edytorze napisów możesz je posortować ale to koszmarna robota.pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje programu do odtwarzania filmów DVD wraz z napisami w formacie TNP. W dyskusji pojawiły się sugestie konwersji DVD do formatu AVI (np. za pomocą WinAVI Video Converter) oraz używania napisów w formacie TXT, które są szerzej wspierane przez odtwarzacze. Wskazano program AllPlayer (wersja około 3.0) jako odtwarzacz obsługujący napisy TXT z funkcją synchronizacji i edycji napisów, co jest istotne przy różnej liczbie klatek na sekundę (fps) filmu i napisów. Problemy z synchronizacją można rozwiązać w edytorze napisów AllPlayera lub programie SubEdit, choć ten ostatni wymaga ręcznej korekty i może mieć problemy z polskimi znakami. Polecono także program WinDVD do odtwarzania filmów DVD. Dyskusja podkreśla trudności z obsługą formatu TNP, sugerując konwersję i użycie bardziej popularnych formatów napisów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA