logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

D-Link DSL-G604T - Brak połączenia ADSL, dioda nie świeci, konfiguracja Neostrady

radekbob 19 Sie 2006 19:19 1732 2
REKLAMA
  • #1 2931816
    radekbob
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam,
    kupilem dzis tego routera. Podlaczylem siec, wifi, skonfigurowalem pod neo, ale nie zapala mi sie dioda ADSL. Nawet nie mrugnie. Modem nie chce sie polaczyc. Co to moze byc?? Czy cos zle zrobilem??
    Po wlaczeniu tylko zasilania i podlaczeniu anteny pali mi sie power, mruga: status, wlan i o dziwo 4 od Ethernet. To tak ma byc?? Bede wdzieczny za jakakolwiek pomoc jak to ugrysc. Liczylem ze bede mial neta na weekend a tu klops :(

Pozdrawiam
    Radek
  • REKLAMA
  • #2 2932772
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Nie powinna świecić się dioda portu RJ45 bez podłączonego do niego komputera.
    Dioda ADSL powinna chociaż mrugać - wygląda na to, że modem ADSL nawet nie próbuje działać.

Najprawdopodobniej router jest uszkodzony.
  • #3 2934646
    radekbob
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Tak jak myslalem :(
    Obawiam sie, ze w sklepie spusza mnie na drzewo do serwisu z tym urzadzeniem. Bo nie wierze, ze wymienia na nowy lub zwroca pieniadze. A ze dlink ma swoj serwis zewnetrzny, to pewnie 2 tygodnie to potrwa zanim zalatwie sprawe.

Dzieki za info
REKLAMA