logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie mogę naładować baterii z laptopa Toshiba L20 !

sharpclaw 19 Sie 2006 19:35 3618 4
  • #1 2931865
    sharpclaw
    Poziom 2  
    Mam taki problem z TOSHIBA L20 ze po tym jak rozładowała mi sie całkowicie bateria nie moge jej wogóle naładować:?:Lampka raz mryga raz wcale nie działa a raz pokazuje tak jakby ładowało a nie ładuje.Baterie normalnie wykrywa.W Windowsie pokazuje ze ładuje ale procenty ani rusz,a czsami ukazuje sie UNKNOWN REMAINING,niewiem co jest,laptop i bateria ma dopiero 4 tyg. Może to wina koncówki którą podłacza sie do laptopa aby ładował,musiałem ja zmienic bo tamta sie połamała.i teraz niemam nawet jak zanies do serwisu.prosze o pomoc!! :? [/b]

Moderowany przez TONI_2003:

Zmieniłem temat postu!
    ... nie krzycz , nie używaj Caps Locka !

• #2 2932828
    czopkin
    Poziom 12  
    Sprawdz programem BatteryMon czy wogole laduje baterie.

Kliknij w battery info i sprawdz jaki jest charge rate. Jezeli 0 to znaczy ze laptop wcale nie laduje baterii i cos jest z elektronika badz ogniwami baterii.
  • #3 2937892
    sharpclaw
    Poziom 2  
    kurde czyli pozostaje tylko serwis??
  • #4 2938031
    siskin
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Tak na mój gust to masz zużytą baterię. Jak długo ona już funkcjonuje? Jeżeli około 3 lata to postaraj się o nową. Spróbuj na innej baterii lub w innym laptopie. Może ogniwa są już uszkodzone i nie zachodzą w nich reakcje chemiczne? A tak na przyszłość to podaj więcej danych takich jak typ baterii, czas eksploatowania, warunki eksploatowania, czy bateria zamokła (wpadła przypadkowo do wody) itp... .:D:
  • #5 2939109
    sharpclaw
    Poziom 2  
    Podałem informacje:)trzeba poprostu lepiej czytac,bateria i laptop ma dopiero 4 tyg.Ale juz mniejsza z tym mam szczaescie ze kupiłem to w angli i juz byłem dzis w sklepie wymienia mi na nowy laptop,jaki tylko chce w podobnej cenie:)wymieniam na hp:)dziekuje za odpowiedzi
REKLAMA