logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LCD Philips 150P4 - głupi problem z regulacją jasności...

DarkGreg 20 Sie 2006 21:12 1299 2
REKLAMA
  • #1 2935356
    DarkGreg
    Poziom 12  
    Witam

Posiadam ten monitorek LCD i bardzo sobie chwalę. Jakiś czas temu stała się głupia rzecz: Nie mogę regulować jasności...
    Po wybraniu opcji regulacji pojawia mi się na przykład jasność 1600 (w skali 0-100!) i inne absurdalne, zmieniające się wartości. Nie wpływa to W OGÓLE na jasność ekranu.
    Ostatnio jest "lepiej" - mogę zmieniać jasność skokowo pomiędzy 0 i 100, ale na ekranie nie widać żadnej różnicy...

Wszystkie inne regulacje działają prawidłowo, łącznie z kontrastem.

Podejrzewam że to jakiś problem z procesorem monitora albo pamięcią flash?... Czy jest jakiś prosty sposób żeby to naprawić? "Reset to factory defaults" nie pomaga, próbowałem kilka razy. Tak samo się dzieje przy podłączeniu komputera przez analogowe jak i cyfrowe łącze.

Monitor jest jeszcze na gwarancji, ale może wystarczy wcisnąć jakiegoś "kombosa" i sprawa załatwiona to nie chce mi się go wieźć do serwisu i czekać nie wiadomo ile.
  • REKLAMA
  • #2 2935695
    radoslaw13
    Spec od monitorów
    Ocena: 22
    Masz uszkodzony wsad pamięci.
    Bardzo często jest to skutek, a przyczyna leży gdzieś dalej.
    Proponuję oddać do serwisu, nie musisz nigdzie jechać.
    Zgłaszasz usterkę.
    Kurier zabiera od Ciebie monitor i po naprawie przywozi.
    Wszelkie dane serwisu zanjdziesz tu:
    http://www.zolter.com.pl/
  • #3 3016926
    DarkGreg
    Poziom 12  
    Zawiozłem do serwisu, wysłali do Zoltera.
    ...
    Dzisiaj odebrałem monitor i wszystko jest jak należy, podobno wymieniono zasilacz.
REKLAMA