Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wyzwanie! - Naglosnienie Matiza = czyzby jedyna opcja Tesla?

pdmk 21 Aug 2006 08:24 1086 4
    pdmk
    Level 18  
    Witam specow CA ;)

Mam dosc duzy problem. Za zadanie zostalo postawione naglosnienie Matiza :) w lacznej kwocie 100zl za glosniki (no max 150 ;) choc wolalbym sie trzymac glownych zalozen).

Przetworniki ma napedzic calkiem niezle radyjko Pioneera w ktorym siedzi 4x30W. Nic wiecej do napedzenia tego nie bedzie!

Przetworniki maja postawione zadanie: mily cieply dzwiek, dosc szczegolowy z dynamicznym basem.
    Wymiana ma objac 10cm skosnookie szitowate przetworniki + dorzucenie suba. W przyszlosci dojda jakies gwizdy ze zwrotnicami zeby w pelni uzupelnic pasmo.

Jakie glosniki polecacie od siebie w tej kategorii cenowej, majac na uwadze ze nie dostana one wiecej jak 30W ( :!: ) :?:

Przegladajac Elcie, wpadl mi w oko ARN 226 (sam mam na takich standy zrobione), ktory jest tani, dobry i gra bardzo przyjemnie. Czy na pewno sprawdzilby sie on w roli suba? Celuloza impregnowana, guma.. raczej go po zimie nic nie trafi, a moze zapewnic przyjemny dzwiek.
    Jezeli sie nada to w jaka pake go wrzucic - litraz, closed/BR? Do BR nadaje sie bardziej wersja z 7mka. Ale czy to sie sprawdzi w samochodzie?
    Bagaznik Matiza do gigantow nie nalezy - czy to ma jakies znaczenie? Czy wielkosc bagaznika wplynie na dolne rejestry? Czy cos zostanie podbite?
    W gre wchodzi jeszcze 2x ten ARN. Kazdy zasilony osobno po 30W.

A co na przod? Na www.empire.com.pl przechodzac do "glosnikow" i zjezdzajac na dol strony mamy 2 Tesle samochodowe. Ktore beda lepsze? Na pewno trzeba bedzie stosowac dystansy... :| Sklaniam sie ku ARX 165

Doradzcie laikowi w tym temacie ;)

Pozdrawiam

PS. Wiem ze temat Tesli w samochodzie byl poruszany, wiec prosze wrzucic na luz i nie pisac "uzyj szukaj" bo uzywalem tego juz od 3 dni. Zreszta sam ostro jade po leniwcach ktorym sie szukac nie chce :P.
    Sub na tesli jest juz w DIY, z ktorego autor jest zadowolony... ale jak tu ze skutecznoscia? Przeciez ten ARN ma troche malo tych dB :|
    crazy_88
    Level 42  
    a czym bedziesz napedzal tego suba czyzby samym radiem?? niestety w tym przedziale cenowym tesla bedzie chyba najlepszym rozwiazaniem
    pdmk
    Level 18  
    crazy_88 wrote:
    a czym bedziesz napedzal tego suba czyzby samym radiem?? niestety w tym przedziale cenowym tesla bedzie chyba najlepszym rozwiazaniem

pdmk wrote:
    Przetworniki ma napedzic calkiem niezle radyjko Pioneera w ktorym siedzi 4x30W. Nic wiecej do napedzenia tego nie bedzie!

Jakie glosniki polecacie od siebie w tej kategorii cenowej, majac na uwadze ze nie dostana one wiecej jak 30W ( :!: ) :?:

W gre wchodzi jeszcze 2x ten ARN. Kazdy zasilony osobno po 30W.
    qstosz
    VIP Meritorious for electroda.pl
    ochłoń!samo radyjko!powodzenia!pozdro.dan
    powalla
    Moderator of CarAudio
    Moja rada kup Phonocary http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=121577719 ( nudny jestem)i masz już wofer +gwizdek.O subie na radiu to raczej zapomnij(19 w RMS nie pociągnie suba za Chiny Ludowe).Budżet masz mały i najtaniej to potem możesz kupić Solinga mono 130W + stx 27/150 .Na poczatek jednak te Phonocary cie zaskoczą(jakbys jeszcze wygluszył drzwi to by było super-ale to znowu kasa) grają świetnie i jak sie przesiądziesz z orginalnych bedziesz mile ździwiony.