Witam, przejzalem troche forum i mam maly kolowrotek w glowie. Sprawa wyglada tak: chcialbym zamontowac w aucie nadajnik FM o zasiegu powiedzmy 1km(wiem, ze to illegal ale w celach edukacyjnych chyba mozna szczegolnie jak sie mieszka na zadu*iu gdzie psy dupami szczekaja
). Wiadomo czemu ma sluzyc nadajnik, transmisji muzyki z odtwarzacza mp3 badz telefonu na glosniki samochodowe za posrednictwem radia. Teraz moje pytania:
1. Ktory schemat powinienem zastosowac(mam znajomego elektronika ktory mi pomoze z tym)?
2. Zalezy mi na tym aby nie bylo slychac alternatora, wentylatora ani nic z osprzetu samochodowego(jak najczystsze mozliwe granie) jakie filtry nalezaloby zastosowac?
3. Jak duza musialaby byc antena do takiego zestawu(nie ukrywam, ze interesuje mnie jak najmniejsza) i skad taka wziac/z czego zrobic?
4. Ile orientacyjnie beda kosztowaly czesci do takiego nadajnika?
5. O czym nalezy pamietac podlaczajac taki nadajnik w samochodzie?
6. Jakiego zasilacza musialbym uzyc aby moc uzywac tego nadajnika w warunkach domowych?
To chyba wszystko poki co. Mam nadzieje, ze uzyskam odpowiedzi na dreczace mnie pytania
Pozdrawiam
1. Ktory schemat powinienem zastosowac(mam znajomego elektronika ktory mi pomoze z tym)?
2. Zalezy mi na tym aby nie bylo slychac alternatora, wentylatora ani nic z osprzetu samochodowego(jak najczystsze mozliwe granie) jakie filtry nalezaloby zastosowac?
3. Jak duza musialaby byc antena do takiego zestawu(nie ukrywam, ze interesuje mnie jak najmniejsza) i skad taka wziac/z czego zrobic?
4. Ile orientacyjnie beda kosztowaly czesci do takiego nadajnika?
5. O czym nalezy pamietac podlaczajac taki nadajnik w samochodzie?
6. Jakiego zasilacza musialbym uzyc aby moc uzywac tego nadajnika w warunkach domowych?
To chyba wszystko poki co. Mam nadzieje, ze uzyskam odpowiedzi na dreczace mnie pytania
Pozdrawiam