Szukajcie a nie znajdziecie. Sterownik zamka jest zintegrowany w tzw. Moduł Sterujący Nadwozia. To ta czarna puszka pod maską pod podszybiem samochodu.
co to znaczy że jest zinetgrowany w ten modół??
i jeszcze jedno pytanie. auto jest 3 dzrwiowe. ma jednak siłowniki tylko w dwóch drzwiach. jeśli chciał bym dać siłownik do bagarznika, to musze wymienić centralke??
Coby nie strzępić języka na daremno. Chyba ci namieszałem bo jak nie masz siłownika w bagażniku i pod wlewem paliwa to masz dokładany centralny. Rozumiem że sterowanie zamka nie jest radiowe? Jeżeli trafiłem to drogą dedukcji wystarczy że jednak znajdziesz sterownik zamka - im bliżej tym łatwiej więc pod kolumną kierowniczą albo za osłoną progu kierowcy. A teraz wystarczy że pociągniemy sobie kabelki od siłownika drzwi pasażera do bagażnika i mamy zasilanie siłownika w klapie. Tylko co ty tam chłopie włożysz?
✨ Sterownik centralnego zamka w Oplu Corsa C jest zintegrowany z Modułem Sterującym Nadwozia, który znajduje się pod maską, pod podszybiem. W przypadku wersji 3-drzwiowej, gdzie siłowniki są tylko w dwóch drzwiach, można dołożyć siłownik do klapy bagażnika bez konieczności wymiany całej centralki, podłączając go przewodami do istniejącego sterownika, który zwykle znajduje się pod kolumną kierowniczą lub za osłoną progu kierowcy. Sterowanie zamka, zarówno oryginalne, jak i dokładane, odbywa się za pomocą dwóch mas (sterowanie dwubiegunowe). Do klapy bagażnika można zastosować uniwersalny siłownik, który wymaga jednak modyfikacji zamka, aby działał poprawnie z kluczem. Wygenerowane przez model językowy.