logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Corsa C 5D - montaż centralnego zamka z Allegro, wskazówki i trudności

scenicdti 15 Lis 2006 08:28 17678 7
REKLAMA
  • #1 3226183
    scenicdti
    Poziom 16  
    Ocena: 96
    Witam mam zamiar w corsie c zamontowac centralny zamek taki standardowy z allegro czy bedą jakies problemy z tym jest to auto 5D silownik chcialbym tez zamontowac w tylnej klapie dodam ze w każdych drzwiach sa rygielki do zamykania jesli ktos jzu montowal taki central to prosze o podpowiedzi i czy jakies niespodzianki mnie czekają
  • REKLAMA
  • #2 3226411
    carrier
    Specjalista - Alarmy Samochodowe
    Ocena: 1050
    Nie ma problemu, ja zawsze w tym modelu montuję uniwersalny zamek centralny. Co do tylnej klapy to nakładka wkładki musi być od wersji z firmowym centralnym zamkiem
  • REKLAMA
  • #3 3226509
    scenicdti
    Poziom 16  
    Ocena: 96
    ok dzieki za podpowiedz co do tylnej klapy to niewiem jeszcze jak zamek wyglada bo nierozbieralem ale robilem to kiedys w corsie b i niebylo tej nakladki od oryginalnego zamka ale zrobilem tam taki paten z opaską metalową i dziala do dzis
  • REKLAMA
  • #4 5091549
    Lukalago
    Poziom 26  
    Ocena: 71
    Dołącze sie do tematu.

W którym miejscu montować siłownik w przednich drzwiach Corsy C
    Czy jest to w miare proste czy trzeba moze kupić org. siłowniki z zamkiem?
  • REKLAMA
  • #6 5091832
    Lukalago
    Poziom 26  
    Ocena: 71
    Dzieki, silownik montowales moze poziomo.
    Moze ktos ma jakies fotki?
    Podany przez Ciebie link dotyczy drzwi z tyłu, a z przodu troche inaczej to wygląda.
  • #7 9373620
    sebseb
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Jak mam przeprowadzic pomiedzy drzwiami a wnetrzem, mam robic dodatkowo otwor? Złącze wykorzystuje tylko dwa przewody, moze tedy?
  • #8 9373647
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3617
    Masz tam oryginalną przelotkę? To już wiesz, którędy. Jak nie ma miejsca, to trzeba troszkę pokombinować. Wiertarka może być bardzo przydatna, ale nie do wiercenia dodatkowych tworów w drzwiach i słupku...

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji omówiono montaż uniwersalnego centralnego zamka w Oplu Corsie C 5-drzwiowej. Montaż siłownika w przednich drzwiach jest możliwy i stosunkowo prosty, często montowany do cięgna z odpowiednią regulacją drutu siłownika. W przypadku tylnej klapy konieczne jest zastosowanie nakładki wkładki od wersji z oryginalnym centralnym zamkiem lub wykonanie własnego rozwiązania, np. z opaską metalową. Przewody do złącza prowadzi się przez oryginalne przelotki, a jeśli ich brak, wymagana jest delikatna modyfikacja otworów, unikając nadmiernego wiercenia. Link do forum elektroda.pl zawiera dodatkowe wskazówki dotyczące montażu. Montaż oryginalnych siłowników z zamkiem nie jest konieczny, ale może być rozważany dla lepszej kompatybilności.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA