logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakim programem otworzyć plik z rozszerzeniem U12?

gazer11 21 Sie 2006 21:09 1368 6
REKLAMA
  • #1 2938784
    gazer11
    Poziom 15  
    Ocena: 20
    witam wszystkich mam pytanie jaki program jest potrzebny zeby otworzyc plik o rozszerzeniu u12?? prosze o informacje poniewaz jest to dla mnie wazne!
    dzieki
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2938879
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 229
    Z jakiej aplikacji (gra, program, strona www, P2P itp.) pochodzi ten plik ?
    Nie jest to standardowe rozszerzenie ...
  • REKLAMA
  • #3 2939125
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    www.filext.com
  • REKLAMA
  • #5 2939300
    krzychoocpp
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 58
    Witam, ja myślę że to jest jakiś popularny typ pliku, tyle że nadano mu niecodzienne rozszerzenie. Napisz skąd go wziąłeś i jeśli masz dostęp do linuksa, spróbuj użyć polecenia "file", zgaduje ono typ pliku po jego zawartości. Być może istnieje program o podobnej funkcjonalności na windows.

Pozdrawiam, Krzysztof.
  • REKLAMA
  • #6 2942433
    gazer11
    Poziom 15  
    Ocena: 20
    mam w tym pliku wynik badania a nie mam pojecia z jakiego to jest programu, poprostu został on mi przesłany na maila i mam problem zeby go otworzyc ;/
  • #7 2942577
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 229
    Najprościej byłoby zapytać twórcę z jakiego programu pochodzi ..

Spróbuj podglądu w Notatniku, Wordzie, Excelu itp.

Spróbuj plik rozpakować (Winrar itp.).

Jeżeli plik nie jest za duży i nie zawiera poufnych danych możesz go wrzucić na forum, zobaczymy co da się zrobić.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o program umożliwiający otwarcie pliku z rozszerzeniem .u12, który zawiera wynik badania, lecz nie zna źródła pliku ani aplikacji, z której pochodzi. W odpowiedziach zasugerowano ustalenie pochodzenia pliku, gdyż .u12 nie jest standardowym rozszerzeniem. Polecono sprawdzenie informacji na stronie filext.com oraz użycie narzędzia "file" w systemie Linux do identyfikacji typu pliku na podstawie zawartości. Dodatkowo zasugerowano próby otwarcia pliku w edytorach tekstu (Notatnik, Word, Excel) lub rozpakowanie go za pomocą archiwizatorów (WinRAR). Wskazano również możliwość udostępnienia pliku na forum w celu dalszej analizy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA