logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Rozszerzenie pliku "u12" czym odczytać ?

gazer11 26 Kwi 2007 16:35 1470 12
REKLAMA
  • #1 3823802
    gazer11
    Poziom 15  
    Ocena: 20
    Witam mam problem z otworzeniem pliku który jest zapisany w formacie u12 próbowałem na kilku komputerach, ale niestety bez rezultatu.
    Prosiłbym o jakakolwiek pomoc ponieważ w tym pliku są zapisane ważne badania!
    z góry dziękuje.
    Moderowany przez TONI_2003:

Poprawiłem temat postu jak i sam post!

Sugeruję poprawienie treści postu jak i jego gramatyki po napisaniu następnej odpowiedzi w temacie.
    Stosowne poprawki w tym już wykonałem, ale nie należy to do moich obowiązków.

• REKLAMA
  • #2 3823974
    Nozownik
    Poziom 19  
    Ocena: 19
    Zadziwiający format, naprawdę. Podejrzyj ten plik (np. Total Commanderem prawym przyciskiem myszy -> Podgląd) i napisz (jeśli da się odczytać) pierwsze znaki jakie tam będą.
  • #3 3824014
    gazer11
    Poziom 15  
    wyswietlaja sie rozne znaki (6
    TOPO.DAT\MACIASPU.1TG
    91904
    TOPO.BMP\EX000004.CPR
    6 itd itd.) to jest badanie topografi rogowki dzis probowalem ten plik otworzyc na programie na ktorym owe badanie zostalo wykonane ale bez rezultatu. zaznacze ze przed wyslaniem mi tego badania zostalo ono spakowane ale nie mam pojecia w jakim programie
  • REKLAMA
  • #4 3824078
    Nozownik
    Poziom 19  
    Musisz rozpakować ten plik. Total Commander wyraźnie pokazuje że są w nim spakowane pliki. Ale jakim programem trudno powiedzieć. WinRAR, WinZIP radzi sobie z plikami typu *.uu, *.uue ale czy rozpakuje Twój, nie wiem, nie spotkałem się jeszcze z takim rozszerzeniem. Trzeba próbować różnymi packerami.
  • #5 3824105
    tomi1972
    Poziom 17  
    Ocena: 12
    Witam,

poczytaj tutaj
  • #6 3824162
    Nozownik
    Poziom 19  
    Też to czytałem ale wątpię żeby się udało. Embird z tego co czytałem nie służy do rozpakowywania plików. Moim zdaniem to jest archiwum i trzeba je rozpakować (nawet sam autor przecież to podkreślał) ale nie zaszkodzi spróbować.
  • #7 3825478
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    Jeżeli to nie tajemnica to umieść plik tutaj. Moja żona jest okulistką - może coś mądrego powie. Podaj też jakim aparatem badanie było wykonane i jakim programem chcesz ten plik otworzyć.

P.S.
    Prawie rok temu pytałeś o to samo!
    Kolega Paweliw zaoferował pomoc z której nie skorzystałeś!

www.elektroda.pl/rtvforum/topic568577.html#2942433
    Od roku takie "pilne"?
  • REKLAMA
  • #8 3827072
    gazer11
    Poziom 15  
    rok temu skorzystalem z wynikow badan z komputera na kturym byly robione, niestety wszystkie dane z tamtego kompa zostaly usuniete. w maju mam miec zabieg ktory moze wiele zmienic w moim zyciu. wiec nie pozostalo mi nic innego jak badanie ktore mam zapisane w "dziwnym" u12
    ps pisalem do kolegi paweliw na maila nieststy bez rezultatu,

Dodano po 1 [minuty]:

tomi 1972 wchodzilem na ta strone i szukalem niestety dla mnie bez wiekszych rezultatow, chyba ze cos pominalem

Dodano po 5 [minuty]:

badanie bylo robione wideokeratografem, chce poprostu rozpakowac ten plik tak zeby mozna go bylo otworzyc w programie ktory obsluguje wideokeratograf.
    przesylam ten plik
    Proszę edytować ostatni post i dokonać stosownych zmian w pisowni.
    Przypominam, że zdanie rozpoczynamy z dużej litery i kończymy kropką, stosujemy również znaki przestankowe (interpunkcja).
    Pisownię niektórych postów koryguję sam, jednak nie jest to moim obowiązkiem.
    Posty nie spełniające tych kryteriów będą usuwane do "Kosza".
    W przypadku nie podporządkowania się moim zaleceniom temat zostanie zamknięty wraz z konsekwencjami regulaminowymi!

Ps. Proponuję przed wysłaniem postu nacisnąć przycisk "Pisownia".
    TONI_2003
  • #9 3827294
    tolkien1980
    Poziom 18  
    Ocena: 22
    gazer11 napisał:
    przesylam ten plik

Ja go raczej tu nigdzie nie widzę.
  • #10 3827400
    Rijssen
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Najprawdopodobniej jest to archiwum WinRAR. Jeżeli masz ustawiony w Total Commander jako paker RAR właśnie WinRAR to spróbuj wejść w ten plik, jeżeli się uda to skopiuj pliki. W przypadku gdyby sie nie udało spróbuj rozpakować archiwum bezpośrednio WinRAR'em. Miałem do czynienia z podobnymi archiwami wprawdzie nazwy były inne ale niektóre bardzo zbliżone.
  • REKLAMA
  • #11 3852499
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 229
    gazer11 napisał:
    ps pisalem do kolegi paweliw na maila nieststy bez rezultatu

Nie odpowiadam na maile z forum, od tego jest samo forum lub PW.
    Niczego na PW sobie nie przypominam, jeżeli było w mailu to zostało automatycznie usunięte.
  • #12 3852876
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    :arrow: gazer11
    Jeżeli mamy spróbować Ci pomóc, to dawaj wreszcie tu ten plik (lub na PW).
  • #13 4058670
    gazer11
    Poziom 15  
    temat mozna uznac za zamkniety, nieststy pliku nie otworzylem a juz jestem po operacji wiec po problemie.
    ps przepraszam kolegow za to ze nie umiescilem tego pliku ponownie ale mialem okres rekonwalestencji! pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z otwarciem pliku o rozszerzeniu ".u12", zawierającego ważne badania topografii rogówki wykonane wideokeratografem. Plik wydaje się być archiwum zawierającym spakowane dane (m.in. pliki TOPO.DAT, TOPO.BMP), jednak standardowe programy do rozpakowywania, takie jak WinRAR czy WinZIP, nie pozwoliły na jego otwarcie. Sugerowano użycie Total Commandera do podglądu zawartości i próby rozpakowania, jednak nie udało się jednoznacznie określić formatu kompresji. Próby kontaktu z osobami oferującymi pomoc nie przyniosły efektu, a plik nie został udostępniony na forum. Ostatecznie temat został zamknięty bez rozwiązania, gdyż użytkownik przeszedł już planowany zabieg i nie potrzebował dalszej pomocy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA