logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Poszukuję instrukcji menu serwisowego Beko PT1628NX

Adashh 29 Cze 2003 14:33 2136 3
REKLAMA
  • #1 268101
    Adashh
    Poziom 11  
    Telewizor Beko PT1628NX 28'' 16:9
    14.1 CTV CHASSIS
    Problem: Wszedłem do service i zacząłem sprawdzać co daje która opcja.
    Opcje są w skrótach (niektóre wiem co znaczą). Chodzi o to ze to co zmieniłem to zostało i teraz 4:3
    mam na cały ekran, letter box mam mniejsze niz 16:9. Czy da się powrócic do ustawień fabrycznych?
    Jest taka pozycja EEPE 00
    i moge ja zmienic na EEPE 01 WARNING 01 FACTORY SETTINGS
    Ale to przywraca ustawienia fabryczne ustawien typu nazwy programow itp. A chodzi mi o ustawienie fabryczne ustawien serwisowych. Chyba ze ktos wie jak ustawic i jakie wartosci do poszczegolnych "napisow". Po wejsciu do serwisu pojawia sie napis tun. panasonic
    I inne mozliwe opcje.Oto ich lista :agc,std.std-by,eepe,peak,head,scrn,grn,red,blue,ydly,sat,hue,concdr,bri,ewt,ewcp,ewpw,hsht,eww,vamp,scor,vsht,vslp,av,vscr,vzom,sstd,
    toptext,txt,subwoofer,crt (16:9 4:3),eww1,vzm1. Ktores zmienilem i nie wiem ktore,czy sa jakies uniwersalne wartosci jakie moge wpisac? Za dużo kombinacji żebym metodą prób i błędów chciał ustawić tak jak miałem przed. Bardzo dziekuje za pomoc. Wszelkioe dane jeśli potrzebne to mogę podać
  • REKLAMA
  • #2 268628
    Richi
    Poziom 39  
    Ocena: 143
    Jeżeli jestz to wersja chassis 14.1 to tu masz listę ustawień:
  • REKLAMA
  • #3 268682
    Adashh
    Poziom 11  
    Richi napisał:
    Jeżeli jestz to wersja chassis 14.1 to tu masz listę ustawień:

Dzięki, kurcze wpisałem wartości dla 28'' 16/9 pf i kiepsko, dla 28'' 16/9 sf tez nie bardzo. no i nie ma w tej tabelce ewcp,vscr,(a w tv w menu nie mam EWCU i EWCL, i narazie testuje. masz moze wiecej takich "kartek" ?
    dzieki za pomoc.

Ok wszystko już ok wielkie dzięki. !!!!!
    Pozdrawiam
  • #4 344193
    Wojtek27
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 54
    Jak w tym chassis 14.1 wejść w tryb serwisowy?

Pozdrawiam
    Wojtek

Przeniesiono z Szukam schematu.(ob)[30.09.03 g.20:44]
REKLAMA