logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ustawienia trybu serwisowego dla Beko PT1628NX - formaty obrazu 4:3 i 16:9

Adashh 29 Cze 2003 16:53 2486 4
REKLAMA
  • #1 268212
    Adashh
    Poziom 11  
    Czy zna ktoś uniwersalne ustawienia? Mam beko pt1628NX 28'' 16:9 i sprawdzałem co dają rozne opcje w menu serwisowym i tak zostało (a sporo ich jest) . W każdym razie formaty obrazów mi się po......np 4:3 mam wiekszy od 16:9 itp. Czy kazdy TV ma swoje indywidualne ustawienia czy moze mi ktos podac jakies wartośći?
  • REKLAMA
  • #2 268385
    YOSIP
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Chassis ---?
    Processor-?
  • REKLAMA
  • #3 268471
    TadeuszZ
    Poziom 21  
    Ocena: 39
    Znalazłem opis kodów do Beko ale nie wiem czy pasują dla Ciebie . Możesz spróbować.
    Simultaneous press P+ & P- on local panel and
    then power on with main switch.

Czyli masz przytrzymać na panelu przednim przyciski P+ i P- i podczas trzymania obu przycisków włączyć włącznik sieciowy.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 268485
    Adashh
    Poziom 11  
    14.1 CTV CHASSIS, a o jaki procesor chodzi?

Znalazłem opis kodów do Beko ale nie wiem czy pasują dla Ciebie . Możesz spróbować.
    Simultaneous press P+ & P- on local panel and
    then power on with main switch.

Czyli masz przytrzymać na panelu przednim przyciski P+ i P- i podczas trzymania obu przycisków włączyć włącznik sieciowy.

Też to znalazłem. Ale nie działa. BTW czy to miałoby przywrócić ustawienia fabryczne? Do menu serwisowego wszedłem przez przypadek, ustawiałem częstotliwość uniwersalnego pilota ( Sony RM-V80T) zeby sterować TV i sprawdzałem cczy coś działa i włączyłem w ten sposób servis.
    Ok już problem usunięty, dobry człowiek na forum mi podesłał wartości ustawień fabrycznych. Nie były do końca dobre, kilka korekt i już telewizorek śmiga i jest OK.
  • #5 269954
    janhen
    Poziom 22  
    Ocena: 152
    Witam
    Czy ktoś mi podpowie w jaki sposób
    sprawdzić trafopowielacz w DAEWOO DTL
    28 G7K CP-776 trafopow. HR7927.Brak
    w.n,grzejnik kineskopu żarzy.Napięcia na
    końcówkach zbliżone do podanych na
    schemacie.Ekran ciemny,jest dźwięk.
    Czy ten tv ma tryb serwisowy,jeśli tak
    to jak można go uruchomić? Gdzie można
    znaleźć schemat testera trafopowielaczy.

To jest temat dotyczący OTVC BEKO 28".Twój post nie ma z nim związku dlatego temat zamykam.(ob)
REKLAMA