logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Grundig 14 P37-060. Co jakiś czas przycisza się głos.

kolo 23 Sie 2006 15:15 1489 3
REKLAMA
  • #1 2944832
    kolo
    Poziom 20  
    Ocena: 59
    OTVC jak w temacie, wszystko ok. tylko że co jakiś czas tj. 6sek. przycisza się głos w głośniku na jakąś 1 sek. i tak cały czas . Efekt przypomina jak by ktoś z pilota "mute" regularnie wciskał. Sprawdziłem w tym czasie w odbiorniku nie "przysiadają" napięcia zasilające. Problem występuje na każdym kanale i przy każdym poziomie głośności. Gdzie szukać przyczyny takiego stanu rzeczy. Na płycie nie ma żadnych zimnych czy popękanych lutów.
  • REKLAMA
  • #2 2944931
    domint
    Poziom 25  
    Ocena: 10
    Miałem taką przygodę z P37 i badania wskazywały, że to wina procesora bo pamięć i kwarc wykluczyłem. Niestety cena na procesor była zaporowa i nie mogłem zweryfikować swojej diagnozy.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2945004
    zbylat
    Poziom 15  
    Ocena: 12
    A nie jest to wina wyłącznika sieciowego i jego styków do ST-by. Odlutuj te styki załącz tv pilotem i zobacz czy nie przeszło.
  • #4 2950918
    kolo
    Poziom 20  
    Ocena: 59
    Kolego "zbylat" gratuluję wiedzy twoja diagnoza była słuszna , długo bym siedział przy tym OTVC zanim bym na to wpadł. Oszczędziłeś mi czasu i pieniędzy . Wielkie dzięki . Wymieniłem włączniki sieciowy i wszystko ok. Faktem jest ze między stykami miał upływność. Pozdrawiam.
REKLAMA