logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio PHILIPS 22DC379/62B nie działa w Renault Megane '96 - co sprawdzić?

tqmeh 24 Sie 2006 21:08 2691 6
REKLAMA
  • #1 2949614
    tqmeh
    Poziom 19  
    Ocena: 87
    Witam

problem jest taki: Meganka '96 przyjechala z niemiec i szwab wyciagnął wszystko (radio+głośniki) kupiłem orginalne radyjko PHILIPS-a podłonczyłem do autka i nic!
    W innym meganie gra bez problemu a u mnie podswietlony jest przycisk wł/wył i po wł świateł reszta przycisków
    Jest to wrsja z wyświetlaczem w konsoli moze tu jest jakiś konflikt?
    Model radia PHILIPS 22DC379/62B

Pozdrawiam i z góry dzieki za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 2949840
    junak
    Poziom 17  
    Ocena: 37
    Trzeba jeszcze sprawdzić model wyświetlacza w konsoli - nie wszystkie radia się komunikują ze wszystkimi wyświetlaczami. http://www.studio24.prv.pl/ - kablomania, piloty itd
  • REKLAMA
  • #3 2949988
    tqmeh
    Poziom 19  
    Fajna stronka ale niczego co by mi pomoglo nie znalazłem na niej
  • REKLAMA
  • #4 2950113
    junak
    Poziom 17  
    " radia niestandardowe:
    Philips 22DC594/62B (brak drugiego od dołu styku, nie chodzi ze zwykłym) 77 00 --- 308 (--- było nieczytelne)
    Philips 22DC379/62B (bez RDS, po podłączeniu standardowego, zaświeci i powiesi się)" - To cytat z tamtej stronki, trochę inwencji...
    Pozdrawiam.
  • #5 2950315
    tqmeh
    Poziom 19  
    OK

zwracam honor ale jest tam tylko to zdanie które zamieściłeś i nic wiecej np jak ruszyć je -- rozkodować

i dodatkowo opis podłonczenia ale jest w nim wiecej przewodów z innymi kolorami:

dane z srony o radiach
    1 BRAZOWY
    2 ZIELONY
    3 NIEBIESKI
    4i5 WOLNE
    6 ZOLTY
    7 EKRAN DO MASY

W moim aucie jest tak:
    1BRAZOWY
    2FIOLET
    3BIALY
    4+5+6 WOLNE
    7 CZARNY

wiec brak jednego przewodu

F1 F1 F1
  • REKLAMA
  • #6 2953449
    junak
    Poziom 17  
    Rozkodować - trzeba umieć "grzebać" w pamięci a brak jednego pinu w radio to różnica w podłączeniu wyświetlacza. Nie wiem jaki wyświetlacz działa z tym radyjkiem,kiedyś też dostałem taki zestaw do połączenia w Megance i skończyło się na zmianie radia .
  • #7 2953886
    tqmeh
    Poziom 19  
    tzn nie precyzyjnie napisalem w radiu sa wszystkie piny (nie wiem czy podłonczone w srodku) brakuje przewodu w wiazce do wyswietlacza

moze ma ktoś z szanownych kolegów schemat podłonczenia w/w radyjka moze tu tkwi problem

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy podłączenia oryginalnego radia PHILIPS 22DC379/62B w Renault Megane z 1996 roku, które nie działa pomimo poprawnego zasilania i podświetlenia przycisku włączania. W innym egzemplarzu Megane radio działa bez problemu. Wersja auta posiada wyświetlacz w konsoli, co może powodować konflikt komunikacji z radiem. Wskazano, że nie wszystkie modele wyświetlaczy są kompatybilne z tym radiem. Zauważono różnice w okablowaniu – brak jednego przewodu w wiązce do wyświetlacza (kolory przewodów różnią się od standardowych opisów). Konieczne jest rozkodowanie pamięci radia i sprawdzenie schematu podłączenia, gdyż brak jednego pinu może powodować zawieszanie się urządzenia. W praktyce problem może wymagać zmiany radia lub dostosowania okablowania do specyfikacji wyświetlacza i modelu radia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA