Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Radio do Renault Megane' 96

Rafał_MG 26 Jan 2007 14:18 4367 5
    Rafał_MG
    Level 11  
    Witam,
    Kupiłem radio Philips 22DC459/62F (z instrukcją i kodem) do samochodu Renault Megane rocznik 96, niestety po podłączeniu nie działa wyświetlacz w konsoli i nie można radia uruchomić. Wyświetlacz składa się z dwóch oddzielnych elementów, moduł od radia i moduł zegarka. Radio podłączone do Renault Clio działa.

Proszę o poradę.
    SlaweK
    Level 43  
    Spróbuj jeszcze raz odłączyć akumulator i założyć klemy bez iskrzenia, jeśli to nie pomoże to masz poważną usterkę.

SławeK
    Rafał_MG
    Level 11  
    Ta poważna usterka o której piszesz może być związana z modułem wyświetlacza?
    damiasz
    Level 19  
    W roczniku 96 był montowany między innymi wyświetlacz 22SY651/E 77 00 841 006 który współpracuje z radiem 22DC594/62P a nie współpracuje z innymi np. 22DC459/62F(wiem bo taki nietypowy wyświetlacz wymontowałem i niestety nie zabardzo się przydaje) .Sprawdż jaki masz wyswietlacz i porównaj z opisami na stronie http://www.studio24.prv.pl/
    c280
    Level 27  
    Porówna ilość pinów w pionowej kostce ( były 4 i 5 pin - nie zamieniają się między sobą)
    Rafał_MG
    Level 11  
    Witam, udało mi się dostać do modułu wyświetlacza i jego symbol to 22SY650/62E natomiast numer 7700841005.
    Posprawdzałem połączenia, wtyczki i złącza są mocno osadzone, kabelki nie są uszkodzone, sprawdziłam jeszcze żarówkę do podświetlenia wyświetlacza i jest ona w porządku.

Dodano po 5 [godziny] 28 [minuty]:

Witam, czy zamiast wyświetlacz 22SY650/62/E można podłączyć inny moduł wyświetlacza (chodzi mi o wyświetlacz który pokazuje stacje radiowe oraz wskazania zegarka).