logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

opel astra 2 2000dtl błędy turbosprezarki, systemu wtrysków

lkr46al 25 Sie 2006 06:35 1812 5
REKLAMA
  • #1 2950679
    lkr46al
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    witam wszystkich , mam pewien kłopat z moja asterką wczasie jazdy powyzej 2000 tysiecy obrotów i powyzej zapala mi sie kontrolka silnika wtedy autko moje traci na mocy kiedy wyzuce na luz spadna obroty do 900-set kontrolka gasnie i wtedy jest wpozadku kiedy dodam gazu i obroty wzrastaja po 2-4 minutach sytuacja sie powtarza podłaczyłem u mechanika pod koputer i wykazało błedy ciesnienie doładowania i systemu wtrysków, czym morze byc to spowodowane prosze o odpowiedz
  • REKLAMA
  • #2 2950747
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 2951858
    lkr46al
    Poziom 10  
    mechanik podał mi tylko te dwa błedy wiem ze jak rano odpale to obroty sa ponizej 900-set. Sprezarka podczas zapalenia sie kontrolki powyzej 3000 tak jakby nie działała pompuje ale bardzo słabo czy to moze byc elektrozawór siłownika turbiny uszkodzony?
  • REKLAMA
  • #4 2952076
    firdy
    Poziom 21  
    Ocena: 80
    Moze być zatarty zawór na sprężarce, sterowanie sprężarki, nieszczelny układ powietrzny, padająca przepływka. trzeba sprawdzić parametry podczas jazdy aby jednoznacznie stwierdzić co jest uszkodzone.
    pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 2952466
    lkr46al
    Poziom 10  
    sprawdzałem zawór na sprezarce na wysokich i niskich obrotach jest odciagniety czy elektrozawor siłownika turbiny powinien to jakos regulowac w zaleznosci od obrotów chodzi mi o przepustowosc spalin przez turbosprezarke
  • #6 2954468
    lkr46al
    Poziom 10  
    sytuacja tego typu wydazyła mi sie gdy przejechałem na rozszczelnionym przewodzie od turbosprezarki 1000 km wtedy wydostawał sie z rury wydechowej czarny dym kontrorka sie nie swieciła po dokreceniu przewodów czarny dym przestał sie wydobywac i było ok, a po 200 km kontrolka zaczeła sie swiecic i wtedy zaczoł sie ten problem
REKLAMA