od niedawna mam usluge livebox TP. I teraz natchenlo by mnie aby polaczyc w siec dwa laptopy poprzez WiFi. Sprawy maja sie tak ze jeden (toshiba) ma wbudowana sieciowke wifi, a drugi (IBM) jej nie ma. Do tego drugiego wpiolem pod USB dostarczana z liveboxem "siciowke". Z netem sie laczy bez problemu. Ale problem sie pojawia by soknfigurowac siec tak aby dwa komputery sie widzialy, aby sie dalo miedzy nimi wymieniac pliki.
Z kreatora wbudowanego w XP skorzystac nei moge, bo na tym kompie z dolozonym modolem WiFi na USB wywala mi ze nie moze znalezc sprzetu sieciowego i jesli takowy mam to niech skorzystam z orpogramowania dolaczonego przez producenta ...
Stad moje pytanie czy da sie skonfigurowac siec, aby te dwa kompy sie wzajemnie widzialy, poprzez jedna wbudowana Wifi i ten dolaczony z liveboxem modół WiFi ??
Z kreatora wbudowanego w XP skorzystac nei moge, bo na tym kompie z dolozonym modolem WiFi na USB wywala mi ze nie moze znalezc sprzetu sieciowego i jesli takowy mam to niech skorzystam z orpogramowania dolaczonego przez producenta ...
Stad moje pytanie czy da sie skonfigurowac siec, aby te dwa kompy sie wzajemnie widzialy, poprzez jedna wbudowana Wifi i ten dolaczony z liveboxem modół WiFi ??
Moderowany przez jankolo:Przeniosłem z działu Komputery Software