logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy Cruiser usunie simlock z LG 8120 v105 po zaniżeniu softu do v101?

robomax 29 Sie 2006 13:48 1811 9
REKLAMA
  • #1 2965563
    robomax
    Poziom 16  
    Ocena: 3
    Czy criuser radzi sobie z lockiem lg 8120 v105? Czytałem że trzeba w takim przypadku zaniżyć softa do v101 i dopiero zdjąc locka przez odczyt kodów. Czy po zaniżeniu (soft z supportu: U8120_V101_Australia) nic nie bedzie sie z nim złego działo (nie bedzie gubił zasiegu itp)? Ma ktoś jakieś doświadczenie w robieniu tego modelu cruisem?

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2966839
    NOKTEL
    Poziom 27  
    Ocena: 6
    spróbuj zrobić relock vigisem skrakowanym a pózniej cruiserem unlocking by patching jak nie pójdzie odezwij się na gg
    pozdrawiam]
    noktel:D
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2966877
    ZAJCEWW
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Robiłem kilkanaście sztuk takich 8120 Cruiserem. Niestety trzeba zaniżać soft i dopiero wtedy idzie unlock. Nic żlego z telefonem się nie stanie. Troszkę to trwa ale idzie bez problemów. Śmiało możesz robić. Nie uwalisz go.
  • #4 2967009
    robomax
    Poziom 16  
    zaniżenie na wersje 101 poszło bez problemu... Kody odczytywało ładnie, nie dało sie jednak wejść do memu do wpisania kodu NCK. Wgrałem z supportu cruisa: support-Flashes_LG-Enable_entering_codes-U8120_drive_c_v101_Brown17 i poszło bez problemu (tel odsmoczony)... Wielkie dzieki za pomoc :)

Jeszcze jedno pytanko. Ma ktoś polaka do tego modelu, najlepiej pod cruisa, ale nie wiem czy już jest? Oczywiscie nie za darmo... odwdzięczę sie punktami lub też gotówką :)

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 2967022
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    pod vygisa to bym ci znalazł no problemo takze jak chcesz daj znac
  • REKLAMA
  • #6 2967290
    robomax
    Poziom 16  
    a czy pod wygisa trzeba mieć przerabiany kabelek? czy tez pójdzie zwykłym com-em np z allegro?
    komismaja... odezwij sie (może być na priva) co chcesz za ten sofcik :)
  • Pomocny post
    #7 2968178
    NOKTEL
    Poziom 27  
    vigis skrakowany kabel com i polak i poszedł

Dodano po 24 [minuty]:

a co mi tam leży za darmo to podaje 100%pewny polak . wszelkie instrukcje u mnie . punkty oczywiscie muszą być
  • #8 2983407
    robomax
    Poziom 16  
    @NOKTEL.... mogłbyś podać jeszcze hasła do wypakowania archiwum...
    Czy przy wgrywaniu Vygisem jest ważna kolejność wgrywania tych plikow? Czy też może je "wrzucić" oba na raz do okienka "BIF Writer" i program sam sobie dalej juz poradzi?

pozdrawiam
  • #9 2984842
    NOKTEL
    Poziom 27  
    tak trzeba razem wrzucić
    Załączniki:
    • u_8120_v_1_01_phone_pl_.rar (4.9 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • u_8120_v_1_01__drivec__pl_.rar (2.88 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #10 2985830
    robomax
    Poziom 16  
    Wielkie dzięki... poszło bez problemu...

Podsumowanie tematu

✨ Aby zdjąć simlock z telefonu LG 8120 z wersją softu v105 za pomocą programu Cruiser, konieczne jest najpierw zaniżenie oprogramowania do wersji v101 (np. U8120_V101_Australia). Proces ten przebiega bezproblemowo i nie powoduje utraty zasięgu ani innych uszkodzeń telefonu. Po zaniżeniu softu możliwe jest odczytanie kodów simlocka i ich wpisanie, choć czasem wymaga to dodatkowego wsparcia oprogramowaniem Cruiser umożliwiającym wprowadzanie kodów. Do zaniżenia softu i odblokowania często stosuje się także narzędzie Vigis (w wersji skrakowanej) wraz z kablem COM, który nie musi być specjalnie przerabiany. Użytkownicy dzielą się również polskimi wersjami językowymi (tzw. "polakami") kompatybilnymi z tym modelem i narzędziami. Wgrywanie plików do narzędzi takich jak BIF Writer wymaga umieszczenia ich jednocześnie, co ułatwia proces. Całość procedury jest potwierdzona jako skuteczna i bezpieczna dla telefonu LG 8120.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA