logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Komputer zawiesza się i nie uruchamia – losowe restarty mimo wymiany RAM

david2611 30 Sie 2006 00:48 1562 3
REKLAMA
  • #1 2968024
    david2611
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam może któryś z panów kolegów spotkał się z zbyt częstym zawieszaniem komputera lub wogóle nie włączaniem się jego? Mój problem polega na tym że komputer nie włącza się tak jak powinien lub włączy się dobrze ale za jakieś 30 min. Zawiesza się też często w trakcie pracy programów. Wstawiłem nowe ramy i jest to samo. Jeśli ktoś zna przyczynę takiego zachowania proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2968050
    tpanczo
    Poziom 11  
    U mnie z takimi samymi objawami wine miala plyta glowna,po wymianie ok,sprawdz jeszcze zasilacz.
  • REKLAMA
  • #3 2968055
    Figi
    Poziom 37  
    Ocena: 82
    Z tyloma podanymi informacjami o posiadanym sprzęcie, to możemy kolegę wysłać jedynie do wróżki.

Problem zawieszania, resetów i tym podobnych przewija się na forum kilka razy na dzień.
    Na początek proszę podać pełną konfigurację sprzętową oraz przeczytać materiały z poniższego linku i zapoznać nas z wynikami pomiarów i obserwacji.
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic316154.html#2797042
  • #4 2968056
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 584
    1. Proszę obejrzeć kondensatory elektrolityczne na płycie głównej czy nie są "spuchnięte", czy nie ma śladów wyciekó;
    2. To samo dotyczy wnetrza zasilacza;
    3. Proszę zmierzyć miernikiem napięvcia zasilające;
    4. Proszę podać typ zasilacza i jego producenta;
    Na razie tyle.
REKLAMA