logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola E398 - problem z wgraniem softu

habrozaurus 31 Sie 2006 02:51 1599 7
REKLAMA
  • #1 2971879
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 59
    Witam.
    Pacjent motka e398. Gdy do mnie przyszła, właczała sie tylko z niebieskim ekranem, po rozebraniu i przeczyszczeniu złacza lcd (o dziwo pomogło) telefon właczał się tylko w trybie boot. Zrobiłem tp, naprawilem smart clipem pds, wgrałem nowy soft. Po tej operacji telefon wstał, jednak co chwilę sie restartuje. Próbowałem wgrać softa także poprzez rds, jednak to nic nie pomaga. Czy któryś z forumowiczów wie, jak rozwiązac ten problem? Dodam tylko, że telefon nie ma sladów zalania, ani podobnych rzeczy. Podejrzewam jednak usterkę softu.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 2971930
    Redgy
    Poziom 33  
    Ocena: 825
    Dobrze przeciąłeś TP ? Po dwa jaki soft i czym go robiłeś kabel czy box ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2972173
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    no własnie hobozaurus dobrze przeciołes tp :):):):):):):):):):):)
    a tak powaznie to cos na płycie jeszcze jest pewnie nie tak skoro soft nie pomaga
  • Pomocny post
    #4 2972243
    kubakuba77
    Poziom 19  
    Ocena: 3
    moze wczesniej w fonie był spatchowany soft od E1 rokr ? zrób kopie tego co masz na wszelki w i użyj flashy przejscia na E1 np
    1. R373_G_0E.30.42R_PDS004_LP002E_DRM0101_JPJAVA_G_0E_E790_00_00_21I_SE7007AXXU107A_for_all.shx
    2. E1 ROKR _SCORPIO_ by lukasz_h1&slaslu.shx
    rsd wywala błędy ale wszystko jest pozniej ok

pozdr
    Kuba
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 2977512
    fox3i
    Poziom 15  
    Sa jeszcze inne mozliwosc. 1.Zly flex(np mma ucp) 2. Zly lang tez bardzo prawdopodobne. Wgrywales sam sw czy full flasha?
  • REKLAMA
  • #6 2978208
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    Wgrywałem full flash. Telefon grzałem i nadal to samo. Wszystkie czynności wykonuję smart clipem oryginałem.
  • Pomocny post
    #7 2979135
    fox3i
    Poziom 15  
    habrozaurus napisał:
    Wgrywałem full flash. Telefon grzałem i nadal to samo. Wszystkie czynności wykonuję smart clipem oryginałem.
    Wgraj monstera pod RSD darmowki juz nie raz uratowaly mi skore. Wszystko znajdziesz na forum Matrax
  • #8 2979461
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    @fox3i, mógłbym prosić cię o bezpośrednie linki. Jakoś gubię sie na tym martraxie :/

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Motorola E398, który po włączeniu pokazywał tylko niebieski ekran. Po oczyszczeniu złącza LCD telefon uruchamiał się w trybie boot. Próby naprawy obejmowały wykonanie test point (TP), użycie Smart Clipa do naprawy PDS oraz wgranie nowego oprogramowania (softu). Po wgraniu softu telefon uruchamiał się, ale stale się restartował. Próby wgrania softu przez RSD nie przyniosły efektu. Podejrzewa się uszkodzenie softu lub problem sprzętowy na płycie głównej. Wskazano możliwość istnienia spatchowanego softu od modelu E1 Rokr, co może powodować problemy. Sugerowano wykonanie kopii obecnego softu i użycie narzędzia Flashy do przejścia na soft E1. Inne możliwe przyczyny to uszkodzony flex (np. MMA UCP) lub błędny język (lang). Wgrywano pełny flash, a telefon był podgrzewany bez poprawy. Rekomendowano wgranie tzw. "monstera" pod RSD, dostępnego na forum Matrax, jako potencjalne rozwiązanie. Autor prosił o bezpośrednie linki do tych narzędzi.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA