logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola E398 nie uruchamia się po zmianie softu - jak naprawić?

A_r_K 27 Kwi 2007 19:24 1128 6
REKLAMA
  • #1 3827165
    A_r_K
    Poziom 29  
    Ocena: 24
    Witam

Dostałem motorole e398 która sie włancza pojawia się logo statowe i gasie a potem zaczyna mrugać lcd na biało co około 5 sekund.
    Podobno był wgrywany w nią jakiś soft ale klijęt nie wie jaki.
    Telefon przechodzi w tryb. ale nie widzi go komputer.
    Jak to można postawić i czy możliwe to będzie kablem usb?
  • REKLAMA
  • #2 3827247
    Wasz3k
    Poziom 25  
    Ocena: 8
    A złącze nie jest zasyfione w tych modelach bardzo często się brudzi złącze i komp nie czyta ich.
  • REKLAMA
  • #3 3827275
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2091
    Na matraxie jest soft do przerobienia jej na E1 w tym tygodniu tym softem postawiłem E398 z takimi samymi objawami jakie ma Twoja. Wprowadzałem ją w boota i dopiero podpinałem pod kompa. Robiłem repair pds UBL nast. unlock cyklonem i dopiero dała się flashować przez RSD po czym normalnie już zaczęła działać.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #4 3827869
    A_r_K
    Poziom 29  
    złącze czyszczone ale nadal nie łączy się z komputerem wogóle nie wykrywa fona
  • #5 3828369
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2091
    A sterowniki masz poprawnie zainstalowane, inne motorola są wykrywane?
    pozdr
  • #6 3828631
    A_r_K
    Poziom 29  
    tak v3 l7 wykrywa bez problemu. Po podłączeniu tej motoroliki pojawia sie na chwile komunikat że urzadzenie usb podłączone pod komputer ma awarie. Da sie coś z tym zrobi
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Motorola E398 po nieudanej próbie zmiany oprogramowania uruchamia się do logo, które gaśnie, a następnie ekran LCD miga na biało co około 5 sekund. Telefon przechodzi w tryb bootowania, jednak komputer go nie wykrywa, co może być spowodowane zabrudzeniem złącza USB lub problemami ze sterownikami. Czyszczenie złącza nie przyniosło efektu, a podłączenie telefonu skutkuje komunikatem o awarii urządzenia USB. W celu naprawy zalecane jest wprowadzenie telefonu w tryb bootowania przed podłączeniem do komputera, wykonanie naprawy PDS i UBL oraz odblokowanie urządzenia za pomocą narzędzia Cyklon. Następnie możliwe jest flashowanie telefonu przez RSD, co pozwala na przywrócenie pełnej funkcjonalności. Dostępny jest soft na platformie Matrax umożliwiający przerobienie E398 na model E1, który może pomóc w rozwiązaniu problemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA