logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung C100 po zalaniu wodą - jak postępować przed uruchomieniem?

rikokodo 31 Sie 2006 18:56 1655 6
REKLAMA
  • #1 2974007
    rikokodo
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    Witam wszystkich!

Tak jak w temacie. Tylko czy zadziała. Ten telefonik wpadł mi dzisiaj do wody szybko go wyciągnąłem z wody i wyjąłem baterie i rozkręciłem następnie dokładnie wytarłem elektronikę i inne elementy i teraz nie wiem czy go składać i próbować uruchomić. Pomóżcie dajcie jakieś porady wskazówki jak postępować w takich przypadkach.
    Za każdą odpowiedz z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 2974016
    lElektryk
    Poziom 18  
    Ocena: 68
    Jak dokładnie wszystko powycierałeś i poskręcałeś to POWINNO działać - jeżeli jeszcze się nic nie popaliło
  • REKLAMA
  • #3 2974030
    rikokodo
    Poziom 14  
    A jak nie to co mogło paść.Da się to jakoś naprawić czy się opłaca.Trochę dziwne pytanie zadałem ale może ktoś zna jakiś złoty lek.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 2974046
    lElektryk
    Poziom 18  
    Ocena: 68
    Jeżeli się coś spaliło to nie opłaca się go naprawiać - taki telefon za 100zł spokojnie kupisz.
  • #6 2974066
    rikokodo
    Poziom 14  
    A dałoby radę odzyskać numery z wewnętrznej pamięci telefonu, w jakiś magiczny sposób

Podsumowanie tematu

✨ Po zalaniu telefonu Samsung C100 zaleca się natychmiastowe wyjęcie baterii, rozkręcenie urządzenia oraz dokładne osuszenie i oczyszczenie elementów elektronicznych przed ponownym składaniem. Jeśli po tych czynnościach telefon nie działa, możliwe jest uszkodzenie komponentów elektronicznych, co może skutkować koniecznością wymiany części lub całkowitą nieopłacalnością naprawy, zważywszy na niską wartość urządzenia. W przypadku uszkodzenia pamięci wewnętrznej istnieje pytanie o możliwość odzyskania danych, jednak nie podano jednoznacznych rozwiązań. Dodatkowo wskazano na dostępność zasobów i artykułów na forach technicznych, które mogą pomóc w diagnozie i naprawie.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA