Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Daewoo, ch. CP-330, brak V

andios 01 Wrz 2006 08:09 909 7
  • #1 01 Wrz 2006 08:09
    andios
    Poziom 15  

    Brak odchylania V, brak impulsów V na wyj. procesora wizji. Czy to może oznaczać ewidętne uszkodzenie tegoż procesora ? Ponieważ jest on dość drogi, nie chcę od razu go wymieniać. Niestety nie wiem co jest po drodze do wzmacniacza odch. V ( wymieniony na nowy, bez skutku ), ponieważ schemat zamieszczony na forum jest niekompletny i bardzo słabej jakości.
    Pozdrawiam.

    0 7
  • #2 01 Wrz 2006 08:47
    euro2L
    Poziom 41  

    Sprawdz zasilanie układu V
    Reszta na PW

    0
  • #3 01 Wrz 2006 08:47
    Andrzej Wierzbicki
    Poziom 20  

    Lepszej jakości schemat na:www.eserviceinfo.com

    0
  • #4 01 Wrz 2006 16:36
    LeDy
    Poziom 43  

    Masz tu zwykły TDA3653B a więc najpierw wymiana 100uF w aplikacji TDA a potem wymiana samego TDA i powinno być po naprawie. Impulsów nie będzie bo przy odłączonych n.1 i 2 TDA 3653B impulsów z 8362 nie ma

    Dodano po 1 [minuty]:

    Oczywiście napięcie zasilania jest OK. Potem ewentualnie drogę z 5n. 3653B do masy sprawdzić.

    0
  • #6 21 Wrz 2006 22:48
    andios
    Poziom 15  

    Przyczyną uszkodzenie pionu był C414-22u/160V. Mam tylko jescze pytanie, czy dość mocno rozgrzany radiator TDA 3653 to normalny objaw na tej płycie ?

    0
  • #7 22 Wrz 2006 19:21
    LeDy
    Poziom 43  

    Normalny, nie można długo utrzymać ręką

    0
  • #8 22 Wrz 2006 23:23
    andios
    Poziom 15  

    Tak więc zamykam temat. Telewizor grał co najmniej 2h, więc powinienno być ok.

    0