wengorz napisał: Ja tez wolałbym zanieść telefon do serwisu i się niczym nie przejmować ale jak mam stracić kilka części to dziękuje i wolę sprubować sam może akurat się uda tylko potrzebuję fachowej pomocy.
Sorry że nie mogę wspomóc Cię bardziej fachową pomocą, ale jak możesz wyczytać z mojeggo opisu, sam jestem początkującym serwisantem i z lutowaniem nie mam zbyt wielkiego doświadczenia, wiem tylko że przelutowanie tego układu to nie zabawa dla początkujących a jak wspomniałem tel fajny i szkoda go uwalić.
Z drugiej strony martwi mnie taki fakt, że w serwisach dziwnym zbiegiem okoliczności podmieniane są części czy też powstają usterki, których przed wizytą telefon nie wykazywał (chyba w każdym mieście się takowe zdarzają). Dlatego też sam wyznaję zasadę, że o ile mogę poćwiczyć na "swoich trupach" to spoko, sle TELEFON KLIENTA-RZECZ ŚWIETA !!! Zdarza sie też calkiem przypadkiem ubić tel klienta, ale cóż ryzyko wkalkulowane w robotę-trzeba ponieść konsekcję i jakoś klientowi stratę zrekompensować...
Jak zawsze pozrówka. gr8jaro