logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Trilux TAP 2811 TS-X – białe paski i czarny ekran po włączeniu, opłacalność naprawy

tata165 03 Wrz 2006 18:49 1274 4
REKLAMA
  • #1 2983589
    tata165
    Poziom 11  
    Dzień dobry wszystkim. Od jakiegoś czasu mam problem z Triluxem TAP 2811 Gdy włączam tv pokazują się poprzeczne białe paski(które szybko znikają a ekran robi się czarny) Po długim czasie stopniowo od góry ukazuje się obraz Trwa to od dłuższego czasu.Po każdym dniu oglądania tv czas oczekiwania na uruchomienie jest dłuzszy, jednak wystarczy tygodniowa przerwa aby tv uruchomił się od razu,lecz z biegiem dni czas ten znów się wydłuża.Czy jest sens naprawiać ten tv ,czy lepiej kupić nowy ,czy da radę zrobić to elektronik pasjonat(nie ja -dla mnie to czarna magia),czy trzeba oddać do serwisu i jakie by mogły być orientacyjne koszty naprawy?
  • REKLAMA
  • #2 2983607
    bzikk
    Poziom 32  
    Ocena: 63
    Naprawa przetwornicy która poprostu nie daje siły podnieść tego TV. Wymień kondensatory elektrolityczne po pierwotnej jak i wtórnej stronie przetwornicy a powinno pomóc ;)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 2984330
    na kozlowce
    Spec od TV
    Ocena: 23
    a może tak któryś z moich kolegów zaproponuje klientowi wizyte u któregos z naszych kolegów po fachu? jak sam klient, twórca postu sugeruje? w tym tv jest sporo do zrobienia, zasilacz, ramka i jeszcze parę innych rzeczy się znajdzie znając życie.
    wiem naprawy drogie, tv w super i hipermarketach tanie, na jakich kinolach? litewskich, ukraińskich, ruskich, chińskich? jakich chassis? na dwa lata? ten tv ma zapewne kinolek Philipsa który przeżyje jeszcze ze dwa z hipermarketu!!!

koszt naprawy? nie wiem? u mnie konkrętna naprawa tego typu tv, wszystkiego co zauważe z gwarancją że tv posłuży ok. 120 do 150zł,

pozdrawiam
  • #5 2988918
    tata165
    Poziom 11  
    Dziękuję wszystkim- tv już śmiga aż miło.Kosztowało to trochę zdrowia bo trzeba było postawić koledze co nieco za dobrze wykonaną robotę.Wymienił ten kondensator o którym pisze ,,pankracy2'' i poprawił zimne luty
REKLAMA