logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DX Diag - jak usunąć ten komunikat przy starcie programu?

Dodo 06 Wrz 2006 16:57 1460 5
REKLAMA
  • #1 2996234
    Dodo
    Poziom 11  
    Mam problem z DX Diag. Za pierwszym razem po przeinstalowaniu Windy XP wszedłem do DX Diag bo chciałem sprawdzić czy nie ma konfliktów. No i nie udało się , komputer się zrestartował, nie wiem do dziś dlaczego. Za drugim razem pojawił się komunikat iż "za pierwszym razem próba wejścia do DX się nie powiodła czy chcę wejść ponownie - TAK NIE" Nacisnąłem TAK i o dziwo wchodzę do dziś bez problemu. DX jest OK nic nie ma do czego można się byłoby przyczepić, ale wkurza mnie ten ciągły komunikat. Czy nie da się go jakoś usunąć ? Dlaczego piszę, dlatego że przed instalacją Windy w DX były problemy z ddl ( pisało że jest starszy i może powodować problemy) chociaż DX był nowo ściągniety ze strony Microsoftu i nie sądzę że dll był starszy. przeinstalowałem DX, nic nie pomogło, podmieniłem dll nic nie dało. Mam DX9c Dlatego dziwił mnie ten komunikat o tym dll. Ale tu chodzi głównie o ten komunikat o nieudanej pierwszej próbie wejścia do DX Diag. Da się go usunąć czy już tak zostanie ?

Wiem że jest nas tysiące, ale widzę że jakoś nie ma tego który by znał ten temat. jeszcze zaczekam, ale to dla mnie ważne, bo co prawda w DX jest wszystko OK, ale ten komunikat mnie wkurza. Miałem juz takie coś, i na koniec do DX Diag nie wszedłem. Po prostu musiałem robić przeinstalowanie, bo oprócz tego coś sie schrzaniło. Juz nie pamiętam co , ale to pamiętam.System nie pozwolił mi na wejście do DX Diag. Wyświetlał przez moment jakis błąd i się restartował.

Pisanie postu pod postem.
    Należy używać przycisku ZMIEŃ.
    Scaliłem dwa posty. [h]
  • REKLAMA
  • #2 2999592
    Dodo
    Poziom 11  
    Jasne, wiem o tym, lecz nie było tej opcji jak się drugi raz logowałem. Proszę wybaczyć nie moja wina, tak chciałem zrobić, ale nie miałem możliwości.
    Teraz już jest.
  • REKLAMA
  • #3 2999833
    Radzious
    Poziom 28  
    Ocena: 25
    usun directa z pomoca tego programu potem zainstaluj ponownie

http://www.programypc.pl/directx;happy;uninstall;3;88,program,456.html

Cytat:
    komputer się zrestartował

jaką masz grafikie i czy sie nie przegrzewa?
    Cytat:

dlatego że przed instalacją Windy w DX były problemy z ddl ( pisało że jest starszy i może powodować problemy)

podaj pelna tresc komunikatu

Cytat:
    Wyświetlał przez moment jakis błąd i się restartował.

nie jakis blad tylko podaj tresc tego komunkatu

System masz "no name"?
  • REKLAMA
  • #4 3001238
    Dodo
    Poziom 11  
    Nie mam systemu No name, tylko :Windows Xp Professional wersja 2002 ; Serwice Pack 2 ; Athlon 2000 + ; DX 9c. Karta Radeon 9000 Series, temperatura pracy wacha się miedzy 29 - 33 stopnie nie więcej, temperatura procesora utrzymuje się w granicach 40 - 42 stopnie. Jeśli chodzi o pełną treść komunikatu to właśnie napisałem dll jest starszej wersji i może powodować problemy, przeinstaluj DX na nowszy. No i przeinstalowałem. I jak pisałem ten sam dll się nie zmienił, komunikat pozostał taki sam, dlatego pisałem że nowo ściagnięty DX a dll starszy, co dla mnie było niejasne. Teraz w DX jest wszystko w porządku, wszystkie wpisy są prawidłowe bez problemów, ale komunikat pozostał jak wchodzę do DX Diag. Że " Za pierwszym razem próba wejścia była nieudana, czy chcesz wejść ponownie i zapytanie TAK - NIE. Wciskam TAK i wchodzę bez problemów. Ale jak pisałem wcześniej ( dość dawno) miałem to samo i jak wcisnąłem TAK komputer się restartował nie pozwalając wejść do DX Diag. Treści komunikatu o błędzie nie pamiętam, to była chwila że nawet nie zdążyłem tego komunikatu przeczytać i się restartował. Teraz to tylko chodziło mi o zlikwidowanie komunikatu o nieudanej próbie wejścia za pierwszym razem, jak wciskam TAK wchodzę swobodnie, ale czy aż trzeba odinstalowywać DX ?
  • REKLAMA
  • #5 3002056
    Radzious
    Poziom 28  
    Ocena: 25
    Cytat:
    przeinstaluj DX na nowszy. No i przeinstalowałem.

ale niekture pliki stare najwidoczniej zostaly

Cytat:
    ale czy aż trzeba odinstalowywać DX ?

wedlug mie tak tylko z uzyciem programu np. tego z linku co podalem a nie standardowego uninstalera ale poczekaj moze ktos inny zna lepsza odpowiedź.
  • #6 3003672
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    Deinstalację i ponowną instalację DX przeprowadź w trybie awaryjnym.
    Wydanie z sierpnia 2006:
    http://www.microsoft.com/downloads/details.as...FamilyID=a1788990-5e11-4ae2-b5e7-cc576822aed4
REKLAMA