Nie ma to jak zadzierać głowę co ? Ja tam sobie nie komplikuje życia niepotrzebnie jak da się coś kalkulatora to robie kalkulatorem, Tak się składa, że co trzecie radio jakie wpada w moje ręce idzie z kalkulatora. Jakbym miał jakis schemat to moze bym i nie pytał. A rozkodowywanie radi nie stanowi nawet 5% tego co ludzie przynoszą do naprawy więc nie zgłębiam zbytnio tematu. Pozatym jest tyle rodzaji radi i uszkodzeń że nie sposób wszystkiego się uczyć, pozatym jak klient przynosi radio do naprawy i jest na tyle stare, że nie warto więcej mu płacić za naprawę niż 20zł a ja nie wiem jak to zrobić i musiałbym za dużo czasu spędzić nad nim to odmawiam naprawy lub szukam odpowiedzi na tym forum. Mam dość innych rzeczy ciągle na półkach by mieć co robić. Z drugiej strony fakt że tak jak postępuje ciężko się czegoś nowego nauczyć robiąc ciągle to co się tylko umie, ale nie mam już czasu na więcej. Wolę się uczyć na jakichś nowościach, które kiedyś mi sie jeszcze trafią niż na takich co wychodzą z użytku.