Mam polsatowskiego Sagema i chciałem złapac kanały z Astry. Ale w zaden sposób nie moge znalesc sygnału. Moja czasza ma wielkosc około 120cm srednicy. Prosze o pomoc????
A czasza i konwerter ustawiona na Astre?? Najlepiej sprawdz na innym tunerze czy odbierasz sygnał z astry a potem próbuj na sagemie.
Pozdrawiam Michał.[/tex]
✨ Problem dotyczy braku sygnału z satelity Astra na dekoderze Sagem Polsat przy użyciu czaszy o średnicy około 120 cm. Użytkownik posiada czaszę ustawioną na Hot Birda i chce odbierać programy z Astry za pomocą drugiego konwertera typu "zezowego" zamontowanego po lewej stronie czaszy. Zalecane jest sprawdzenie, czy konwerter jest poprawnie zasilany napięciem 15/18 V zależnie od polaryzacji, co można zweryfikować za pomocą multimetru lub woltomierza. Ponadto ważne jest prawidłowe ustawienie opcji DiSEqC w tunerze, gdzie Hot Bird zwykle przypisany jest do pozycji B, a Astra do pozycji A. Brak sygnału może wynikać z nieprawidłowego ustawienia konwertera, braku zasilania lub błędnej konfiguracji przełącznika DiSEqC. Wygenerowane przez model językowy.