logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

vcr, Grundig GV 7400 HIFI, gnie dolną krawędź taśmy

elvis1987 08 Wrz 2006 21:31 1645 3
REKLAMA
  • #1 3001160
    elvis1987
    Poziom 13  
    Ocena: 13
    Znalazłem w internecie zdjęcie mechaniki.
    Jak taśma już "wchodzi" do kasety to gnie dolną część taśmy. I którą część muszę wymienić, zamalowaną na czerwono, niebiesko czy zielono. Bo w tej okolicy mi zagina.
    I jeszcze jeden problem. Jak gra kaseta to po jakimś czasie głos jest taki bardzo przyśpieszony(tylko słychać łik, czy jak to nazwać) i potem normalnie. I po jakimś czasie(2-3min.) znowu taki głos i znowu normalnie. To jest coś jeszcze innego czy to te gięcie taśmy to powoduje...?

vcr, Grundig GV 7400 HIFI, gnie dolną krawędź taśmy
  • REKLAMA
  • #2 3001507
    j(o)zek
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Ja bym się przyjrzał temu w czerwieni. Chociaż jeżeli jest źle pochylony
    zespół głowic (w zieleni) to może taśmę zsuwać w dół a element za nim
    wygina brzeg taśmy.
  • REKLAMA
  • #3 3001542
    mirko66b
    Poziom 29  
    Ocena: 45
    Nic nie kręć !!!

Dodano po 1 [minuty]:

Wymień łożyska ślizgowe wałka capstana i gumowy wałek dociskowy.

Dodano po 59 [sekundy]:

Zakreślone na niebiesko
  • #4 3001719
    h jaworski
    Specjalista AGD
    Ocena: 716
    należało by też sprawdzić działanie hamulca P jak jest za lużny albo nie ma go wcale to efekt może być podobny . to co jest na czerwono jak po wykonaniu pley taśma jest dobrze ułożona to bym nie ruszał głowica zakreślona na zielono to samo , jak po wykonaniu pley jest dobrze to nie ruszam ale podstawa to co napisał kilega mirko66b jak rolka i łożyska dobre to sprawdzam hamulec .oczywiście cały tor taśmy musi być czysty bez czarnych resztek taśmy
REKLAMA