logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z tekxturami / grafiką w Half-life 2 : Episode 1.

Pth 09 Wrz 2006 00:07 1913 2
REKLAMA
  • #1 3001862
    Pth
    Poziom 26  
    Ocena: 39
    Witam. Zainstalowałem sobie nową cześć Half-Life'a 2 czyli episode one
    Uruchamia się super wszystko Ok, ale podczas gry na niektórych texturach (głównie ściany) zamiast normalnych tekstu pojawia się czarno-fioletowa kratka. Jest to tak denerwujące że praktycznie nie da się grać.
    Drugim problemem z grafiką jest to że nie widać w ogóle części elementów... np. szklanych mostków, spadających elementów, broni i przedmiotów leżących na ziemi (co jest największym utrudnieniem).
    Nawet jest taki moment w grze, że jedzie się winda w dół a w góry spadają wielkie elementy które trzeba „złapać” grafity guanem i następnie odrzucić je na bok aby te nie uderzyły w platformę windy i nie zabiły Freemana i Alyx. Niestety nie ma szans ich złapać bo ich nie widać...

MAM :
    Intel Celeron 2.53 skręcony do 2,8 GHz,
    512 MbRam 400mHz,
    GeForce 5200 Ultra 128 MB-Ram,
    Sound Blaster Live!,
    Płyta główna : MSI 865PE - NEO2 – V

Co może być przyczyną takiego błędu?
  • REKLAMA
  • #3 3002611
    Pth
    Poziom 26  
    Ocena: 39
    Zaistalowałem te sterówniki które podałeś i nawe zainstalowałem directx9.0c ale nietsety to nic nie pomogło.
    Pogzrebałem troche w ustawieniach grafiki hl2ep1 i właczyłem shadery i wtedy wiekszość dziwnych textur znikła
    ale jeszcze w niektórych miejscach są...
    ale to i tak nie zmienia faktu ze nie widać w ogóle ruchomych pzredmiotów...
REKLAMA