logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Słaba jakość druku PDF w Adobe Reader 7.0 - jak poprawić?

labas 10 Wrz 2006 15:08 2149 7
REKLAMA
  • #1 3006198
    labas
    Poziom 17  
    Witam
    Mam problem z drukowaniem dokumentów w Adobe Readerze 7.0 .
    Dokumenty są drukowane ale bardzo słabej jakości , ledwie coś widać .
    W innych programach nie ma problemu , wszystko jest drukowane łącznie ze zdjęciami , dodam że miesiąc wstecz było wszystko ok.
    Odinstalowanie i powtórna instalacja Readera nic nia dała.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3006211
    arnoldk_20
    Poziom 35  
    Ocena: 114
    Czy to się tyczy wszystkich plików PDF (bo niektóre mają takie zabezpieczenie że drukują sięw małej jakości).
    A sprawdzałeś ustawienia w ustawieniu drukowania.
  • REKLAMA
  • #3 3006215
    krzychoocpp
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 58
    Witam, nie wiem czy dobrze pamiętam, ale wydaje mi się że Reader ma w opcjach ustawienia jakości. Sprawdź jak zachowa się inny program (Foxit Reader np.), jeśli wydrukuje on poprawnie, to problem jest w ustawieniach Readera, jeśli nie to należy go szukać gdzie indziej.

Pozdrawiam, Krzysztof.
  • REKLAMA
  • #4 3006221
    p.mlo
    Poziom 15  
    Ocena: 29
    Ustaw większą ilośc tuszu w drukarce i najlepsza jakość. A właściwie to jest HP?
  • #5 3006303
    labas
    Poziom 17  
    Ustawiłem najlepszą jakość i nie pomaga , wszystkie PDF słabo drukuje ,
    dodam że chcę wydrukować dokument który miesiąc wcześniej drukowałem i było wszystko ok , a teraz nie.
  • #6 3006357
    promyk5
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    A próbowałeś na Acrobat Reader 6.0??
  • REKLAMA
  • #7 3006470
    labas
    Poziom 17  
    promyk5 napisał:
    A próbowałeś na Acrobat Reader 6.0??

Tak i nic nie pomaga .
  • #8 3013668
    p.mlo
    Poziom 15  
    Ocena: 29
    Nie powiedziałeś czy to HP. Ja miałem taki sam problem HP 845c, beznadzielnie wydrokowane pdf i wstawki z corela w wordzie! Tydzień po tym kaseta z kolorowym tuszem się skończyła, więc sprawdź poziom tuszu w kasecie!!

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy słabej jakości druku dokumentów PDF w Adobe Readerze 7.0, mimo że wcześniej drukowanie przebiegało prawidłowo, a inne programy drukują bez problemu. Próby reinstalacji oprogramowania oraz zmiana ustawień jakości druku nie przyniosły efektu. Sugerowano sprawdzenie, czy problem występuje dla wszystkich plików PDF oraz w innych czytnikach PDF, np. Foxit Reader. Poruszono kwestię ustawień jakości druku w programie oraz poziomu tuszu w drukarce, zwłaszcza w modelach HP, gdzie niski poziom tuszu może powodować słabą jakość wydruków PDF. Próby użycia starszej wersji Adobe Readera (6.0) również nie rozwiązały problemu. Wskazano, że problem może leżeć po stronie sprzętowej (np. tusz w kasecie) lub specyficznych ustawień drukarki i oprogramowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA