logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nagrywarka Panasonic DMR-E50 - komunikat Remote DVD 2 przy użyciu pilota

Adrian2 12 Wrz 2006 11:16 3551 4
REKLAMA
  • #1 3011757
    Adrian2
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Sprzęt jak wyżej , problem jest taki ,że odtwarza normalnie z klawiatury lokalnej , natomiast przy próbie włączenia funkcji pilotem pokazuje się na wyswietlaczu komunikat : "Remote DVD 2". Czy to jakaś blokada? Pilot jest oryginalny.Pozdrawiam: Adrian
  • REKLAMA
  • #2 3011885
    Mir
    Poziom 25  
    Ocena: 47
    Witam masz pilota przełączonego w tryb obsługi np. drugiego odtwarzacza tak jakby pilot pracowal na drugim kanale ;) musisz go sparować musi byc dvd 2 na nagrywarce i dvd2 na pilocie .niestety nieznam tej nagrywarki ale moze jest funkcka na panelu "reset "wówczas powinno wszystko wrucić do normy .
    Pozdrawiam Mirek
  • REKLAMA
  • #3 3011935
    Adrian2
    Poziom 15  
    Masz pewnie racje bo dokładnie sam o tym myslałem tylko nie wiem jak resetować żadnych przycisków nie widać a instrukcji tez nie mam.

Dodano po 3 [godziny] 27 [minuty]:

Rozwiązałem ten proble i dla zainteresowanych podaję sposób postępowania . Ja w swoim przypadku miałem DVD2 w tych modelach mozna alternatywnie wybrac DVD1 , 2 i 3. Przy pomocy pilota wciskamy Enter,następnie 2 , Return w tym momencie pilot jest gotowy ale przystosowany jest do dwóch urzadzeń . Po wejsciu w funkcę : Functions-Setup-Settings-Remote (tutaj ustawiamy DVD1).
    Pozdrawiam: Adrian

Dodano po 2 [godziny] 48 [minuty]:

Muszę dalej powałkować ten problem , ponieważ teraz okazuje się , że nie nagrywa . Odtwarza właściwie wszystko . W momencie załadowania pustej płyty nie otwiera się podmenu w opcji Funkctions dotyczące opcji i zawartości pustej płyty. Próbowałem DVD-RW i zwyłe DVD-R , cały czas wyskakuje komunikat : this is a non-recordable disc. Cannot record.
    Czy ktos może spotkał się z takim problemem . Czy to wina optyki , czy może oprogramowania?
    Proszę o sugestie. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 3014289
    bc108
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    witam
    ja osobiscie zamawiam cale ram drive z panasonica Bedac na szkoleniu zszokowalem sie iz wynika z danych ze ram drive w niektorych przypadkach przegladajac menu serwisowe pracowal po okolo 50-60 h (japonczyki sobie zazyczyli notowanie tych danych robiac pewnie statystyki ile warte sa te napedy)
    pozdrawiam
  • #5 3014346
    Adrian2
    Poziom 15  
    Czy masz jakie namiary gdzie kupić i za ile .Przeslij mi na PW.
    Pozdrawiam i dziękuje za info.
REKLAMA