logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nagrywarka Panasonic DMR-EH67EPS 250 GB - pilot nie reaguje

basia51-51 22 Kwi 2008 18:39 3688 7
REKLAMA
  • #1 5065604
    basia51-51
    Poziom 2  
    Kupiłem dziś nagrywarkę Panasonic DMR-EH67EPS 250 GB i przy uruchamianiu coś tam nacisnełem (chciałem aby pilot reagował na telewizor) i wyświetlił się na wyświetlaczu napis DVD1 i w tym momencie pilot w ogóle nie reaguje na polecenia.
    Co mam robić? :cry::cry:
  • REKLAMA
  • #2 5066348
    Adam-T
    Poziom 41  
    Ocena: 1095
    Może wystarczy wyjąć baterie z pilota na chwilę.

Pozdrawiam
    Adam
  • REKLAMA
  • #3 5067059
    jaculek
    Poziom 17  
    Ocena: 24
    Sądzę ze po zakupie tak technologicznie rozwiniętego urządzenia warto przeczytac instrukcję obsługi od :deski do deski:a znajdziesz rozwiązanie.
  • #4 5067209
    Laki Luk
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Pewnie pilot obsługuje wiele urządzeń, a Ty włączyłeś sterowanie DVD. Tak, że proponował bym znaleźć na pilocie obszar, gdzie zmienia się to. Najprawdopodobniej jest on w dość łatwo dostępnym miejscu, np. na samej górze. Poznasz go również po tym, że przyciski będą oznaczone TV, DVD, VCR itp. Włączający obsługę twojego sprzętu będzie pewnie na początku tej serii oznaczony np. DVD-RW lub coś w tym stylu :D
  • REKLAMA
  • #5 5067672
    czokotom
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    spróbuj nowe baterie wsadzić. może dali ci rozładowane :P pozdro
  • REKLAMA
  • #6 5068265
    basia51-51
    Poziom 2  
    Nagrywarkę zaniosłem do punktu serwisowego i pan na zapleczu odblokował pilota w kilka sekund i powiedział żeby nie stroić pilota z tv i to wszystko nie chciał zdradzić, co naprawdę zrobił aby odblokowac pilota. Wizyta w sumie trwała 5 min.
    To co panowie proponawaliście to wszystko zrobiłem jeszcze przed napisanie tej wiadomości i musiałem jednak pojechać do punktu serwisowego. Mam nauczkę aby nie gmerać za dużo przy pilocie.
  • #8 5105642
    borax
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    basia51-51 napisał:
    chciałem aby pilot reagował na telewizor

Tak z ciekawości - jak pilot ma "reagować na telewizor"? O co tu chodzi?!

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił nagrywarkę Panasonic DMR-EH67EPS 250 GB i podczas konfiguracji pilota przypadkowo włączył tryb sterowania DVD, co spowodowało wyświetlenie na ekranie napisu DVD1 i brak reakcji pilota na polecenia. W odpowiedziach zasugerowano wyjęcie baterii z pilota, wymianę baterii na nowe oraz sprawdzenie przycisków zmieniających tryb pracy pilota (TV, DVD, VCR itp.), które umożliwiają przełączanie sterowania między urządzeniami. Zalecano również przeczytanie instrukcji obsługi, gdzie na stronie 21 opisano funkcje pilota. Ostatecznie problem rozwiązano w punkcie serwisowym, gdzie technik odblokował pilota, jednak nie ujawnił szczegółów procedury. Wskazano, że pilot obsługuje wiele urządzeń i nie należy łączyć go z telewizorem, aby uniknąć blokady.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA