logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy Dresden RCR 128 obsługuje wzmacniacz przez złącze chinch?

chico 12 Wrz 2006 13:09 1248 6
REKLAMA
  • #1 3012097
    chico
    Poziom 18  
    Ocena: 7
    Witam,
    Czy do tego radyjka mozna podpiac wzmacniacz za pomoca takiej click! kostki? W archiwum niedoczytalem sie o takiej mozliwosci....

---edit---
    Moze nieprecyzyjnie sie wyrazilem. Nie czy mozna tylko, czy po podlaczeniu wzmacniacza do tych chinch z tej kostki bede cos slyszal :>
  • REKLAMA
  • #2 3012260
    qstosz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 249
    no jasne to jest wyjscie na wzmaka.z tej kostki nic nie usłyszysz tylko z głosników :wink: pozdro.dan
  • REKLAMA
  • #3 3012296
    chico
    Poziom 18  
    No tak ja wiem, ze nie z kostki :P Ale na tej kostce obok jest takze wejscie liniowe, ktorego to radio nie obsluguje. Chodzi mi konkretnie o to, czy te wyjscia na wzmacniacz dzialaja czy to tylko jest taka lipa jak to wejscie liniowe...
  • REKLAMA
  • #4 3012518
    qstosz
    jakie wejście liniowe?obok?napisz dokładnie o co ci chodzi.pozdro.dan
  • #5 3012540
    chico
    Poziom 18  
    Tyl radyjka wyglada tak samo jak to: click!
    Ta kostka mini iso dzieli sie na trzy czesci z ktorych kazda za cos odpowiada. Wejscia liniowego AUX nie mam bo to radio go nieobsluguje. Moje pytanie jest takie, czy wyjscie na wzmaki jest przez radyjko obslugiwane.... W specyfikacji nie doczytalem o tym. Ale moze cos przeoczylem ;/ Prosze o poprawienie jesli cos zle ujalem. Pozdrawiam
  • #6 3013552
    qstosz
    twoje radio obsługuje wzmaki.to twoje radio daje sygnał który jest dalej przekazywany do tej kostki z cinczami i dalej do wzmacniacza a ze wzmacniacza sygnał idzie do głośników.pozdro.dan
  • REKLAMA
  • #7 3014019
    chico
    Poziom 18  
    Dzieki wielkie :)

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości podłączenia wzmacniacza do radia samochodowego Dresden RCR 128 za pomocą złącza chinch na tzw. kostce mini ISO. Użytkownik pytał, czy po podłączeniu wzmacniacza do tych wyjść będzie słyszalny sygnał audio. Wyjaśniono, że radio posiada wyjście na wzmacniacz, które przekazuje sygnał audio z radia do kostki z wyjściami chinch, a następnie do wzmacniacza. Sygnał z kostki nie jest słyszalny bezpośrednio, ponieważ jest to wyjście liniowe przeznaczone do podłączenia wzmacniacza, a nie głośników. Radio nie obsługuje wejścia liniowego AUX, ale wyjścia na wzmacniacz działają poprawnie i są zgodne ze specyfikacją urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA