logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MSI K4AV - brak dźwięku w filmach, działają tylko MP3 i audio

Repciu 12 Wrz 2006 13:38 1367 13
REKLAMA
  • #1 3012199
    Repciu
    Poziom 27  
    Ocena: 81
    nie ma dzwieku w filmach( mp3 odtwarza i audio tez). Brak jakiegos codeca ?skad sterowniki do tej plyty z sterownikamoi audio ?
  • REKLAMA
  • #2 3012224
    Figi
    Poziom 37  
    Ocena: 82
    Sterowniki (także do karty dźwiękowej) są oczywiście na stronie producenta. Proszę tam zajrzeć.

Bez odpowiedzi na pytania jaki ma kolega system, jakie kodeki zainstalowane i jakie filmy kolega odtwarza, raczej trudno cokolwiek poradzić :?.
  • REKLAMA
  • #3 3012250
    Repciu
    Poziom 27  
    to jest win XP, żadnego dźwięku nie odtwarza w filmach

Dodano po 26 [minuty]:

w winampie odtwarza dźwięki filmów a w subedicie albo allplayerze to nie ma
    dźwięku
  • #4 3012559
    Figi
    Poziom 37  
    Proszę jeszcze raz przeczytać mój poprzedni post i odpowiedzieć na WSZYSTKIE pytania.
  • REKLAMA
  • #5 3016674
    Repciu
    Poziom 27  
    filmy typu *.avi kodeki nie wiem jakie sa instalowane instalowalem wszytskie AC3 fdshow itp.

Dodano po 2 [minuty]:

w niektorych programach pojawia sie brak decommpressora ale nie pisze jakiego nie moge dojść jakiego kodeka brakuje
  • #6 3016953
    jannaszek
    Poziom 39  
    Ocena: 670
    zainstaluj jakiś zestaw kodeków-np ffdshow

bo to nie jest wina płyty czy wogóle komputera
  • REKLAMA
  • #7 3017046
    Figi
    Poziom 37  
    Wyrzuć wszystkie kodeki z systemu i zainstaluj pakiet K-Lite i Ac3. Mnie nigdy nie sprawiały problemów.
  • #8 3019754
    Repciu
    Poziom 27  
    WłAśNMIE ZROBIłEM TAK SćIOGANLEM kliteOMEGA CODECS 158 CHYBA TE NAJNOWSZE I PRZY INSTALACJI POKAZUJE MI BłąD ZAPISU W REJESTRZE
  • #9 3020195
    Figi
    Poziom 37  
    I do tego wredny instalator włączył koledze "Caps Lock" i narobił błędów w poście?
    Skąd kolega ściągnął te kodeki i jak dokładnie brzmi komunikat? Przed instalacją nowych wyrzucił kolega stare?
  • #10 3020258
    Repciu
    Poziom 27  
    kodeki nowe same odinstalowaly te stare bo system pytal sie o to. A kodeki na drugim kompie dzialaja, problem jest chyba w tym ze jest zalozone haslo admina i nic nie mozna do rejestru wrzucic anie naprawic windowsa, a komunikat jest taki: cannot create register key HKEY_CURRENT_USER/SOFTWARE/GNU/........ cos tam cos tam ,...
  • #11 3020971
    Figi
    Poziom 37  
    Czy kolega jest właścicielem tego komputera?

Repciu napisał:
    [...]cannot create register key HKEY_CURRENT_USER/SOFTWARE/GNU/........ cos tam cos tam ,...
    Czy kolega jest poważny? To jest forum techniczne.
  • #12 3021642
    Repciu
    Poziom 27  
    moje kuzyna 10-letniego dał mi kompa zeby dźwięk mu zrobić i naprawić zasilacz, haslo mi podal ale ono nie dziala przy probie naprawy windowsa ! nie wiem dlaczego moze to haslo uzytkownika mi podal a admina zalozyl pewnie ten co mu kompa skladal i nawet nie wie jakie ma haslo admina
  • #14 3023324
    Repciu
    Poziom 27  
    dzięki za rade należy ci się 10 pktów :D

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy braku dźwięku podczas odtwarzania filmów na płycie MSI K4AV z systemem Windows XP, mimo że pliki MP3 i audio działają poprawnie. Przyczyną jest najprawdopodobniej brak odpowiednich kodeków audio lub ich nieprawidłowa instalacja. Użytkownik zainstalował różne kodeki, takie jak AC3 i ffdshow, jednak w niektórych odtwarzaczach pojawia się komunikat o braku dekompresora, bez wskazania konkretnego kodeka. Zalecane jest usunięcie wszystkich istniejących kodeków i instalacja pakietu K-Lite wraz z AC3, które są stabilne i kompatybilne. Podczas próby instalacji kodeków pojawia się błąd zapisu w rejestrze systemowym (cannot create register key HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREGNU...), co jest spowodowane brakiem uprawnień administratora. Problem z uprawnieniami wynika z nieznanego hasła administratora systemu, co uniemożliwia poprawną instalację i konfigurację kodeków oraz naprawę systemu. Wskazano, że problem nie leży w płycie głównej ani sprzęcie, lecz w konfiguracji systemu i kodeków.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA