logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3650: Nie mogę wysyłać plików przez Bluetooth, co zrobić?

szymonek 13 Wrz 2006 18:11 972 8
REKLAMA
  • #1 3016566
    szymonek
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    mam problem z bluetooth w nokii 3650 i nie wiem co mam zrobić zmieniłem juz softa i nic nie pomogło. moge normalnie odbierać pliki ale nie mogę już ich wysłać jest napisane "ilość połączeń bluetooth jest juz wykorzystana" i nie wiem co z tym zrobić
    proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 3016682
    parixon
    Poziom 22  
    Mam rozumieć że nie możesz wysyłać plików do komputera tak??? Między Twoją 3650 a innym telefonem możesz normalnie przesyłać??
  • REKLAMA
  • #3 3023937
    szymonek
    Poziom 11  
    między moja nokia a innymi tel też nie ma łącznosci. ja moge tylko odbierać przez bluetooth a nie moge nic i nikomu wysłać no i co z tym zrobić ??
  • REKLAMA
  • #4 3024018
    parixon
    Poziom 22  
    Zrób reset symbiana i reset ustawień telefonu.
  • #5 3024918
    szymonek
    Poziom 11  
    mialem reset no i nic nie dalo jest tak samo jak wczesniej nie wiem ale chyba skonczyl mi sie bluetooth jego ilosc polaczeń
  • #6 3025342
    parixon
    Poziom 22  
    Pierwsze słyszę o czymś takim jak koniec ilości połączeń bluetooth. Ostatnim ratunkiem jest już chyba tylko przeflashowanie telefonu. Jak to nie pomoże to pozostaje już chyba tylko wymiana bluetootha w tym telefonie.
  • #7 3026886
    szymonek
    Poziom 11  
    a co to jest to przeflashowanie tel i jak tego dokonać ??
    a jesli miałbym wymienić cały bluetooth w tel no to ja dziekuje kupie sobie podczerwień do kompa i bedzie spoko
  • #8 3026909
    parixon
    Poziom 22  
    Przeflashować tzn wgrać nowe oprogramowanie do telefonu. Sam tego napewno nie zrobisz. Potrzebujesz do tego box serwisowy. Jak już to lepiej kup sobie czytnik pamięci, irda jest strasznie wolna.
  • REKLAMA
  • #9 3027351
    szymonek
    Poziom 11  
    mam juz czytnik kart a podczerwien porzyczam od brata i wszysko gra
    myslałem ze da sie jakos to inaczej obejsc i naprawic no to nic dzieki za pomoc nara

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada problem z wysyłaniem plików przez Bluetooth w telefonie Nokia 3650. Pomimo zmiany oprogramowania i resetu systemu Symbian, problem nadal występuje – możliwe jest tylko odbieranie plików, natomiast przy próbie wysłania pojawia się komunikat o wykorzystaniu maksymalnej liczby połączeń Bluetooth. Wskazano, że nie jest znany limit połączeń Bluetooth w tym modelu, a ostatecznym rozwiązaniem może być przeflashowanie telefonu, czyli ponowne wgranie oprogramowania za pomocą boxa serwisowego. W przypadku braku efektu pozostaje wymiana modułu Bluetooth, co jest jednak nieopłacalne. Użytkownik zdecydował się na alternatywne rozwiązanie – korzystanie z czytnika kart pamięci oraz podczerwieni (IrDA) do przesyłania danych, co jest wygodniejsze i szybsze niż Bluetooth w tym przypadku.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA