logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

7650 i bluetooth es-388. Nie można przesyłać zdjęć, dzwonków.

w-11 11 Paź 2006 09:09 4306 7
REKLAMA
  • #1 3105803
    w-11
    Poziom 11  
    Witam

mam taki problem że nie moge z telefonu wysłać (zdjeć ,dzwonków i itp ) do komputera przez bluetooth

Bardzo proszę o pomoc! Z góry dziekuję
  • REKLAMA
  • #2 3106296
    Jacek Eltronix
    Poziom 20  
    Ocena: 12
    Witam,
    co znaczy ze nie mozesz wysłac dzwonków itp z telefonu do komputera?Pojawia się błąd transferu czy bład komunikacji?
    Jezeli komp ci wykrył bluta,i masz bluta w telefonie właczonego,to nastepnie musisz sparowac fona z kompem.Po tej operacji powinienies juz miec mozliwosc wysłania dzwonkow itp.
    Mozesz tez spróbowac sciagnac sobie inne oprogramowanie do tego bluta.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3106431
    w-11
    Poziom 11  
    jak chce wysłać zdjęcie do komputera pojawia sie komunikat o treści nie można uzyskac połączenia , a komputery widzi telefon
  • #4 3106450
    Jacek Eltronix
    Poziom 20  
    to znaczy ze musisz sparowac telefon z komputerem-klikasz opcje połącz i wtedy zarówno na kompie musisz wpisac dowolny klucz jak i w telefonie ten sam klucz.
  • REKLAMA
  • #5 3106497
    w-11
    Poziom 11  
    zrobiłem tak jak napisałeś i dalej to samo
  • REKLAMA
  • #6 3106606
    Jacek Eltronix
    Poziom 20  
    W takim razie odinstaluj to swoje oprogramowanie,sciagnij sobie jakies nowe-moze byc bluesoile i spróbuj wtedy.
    Ja mam sprawdzone oprogramowanie do blutów,ale jak je tu wrzucam,to wyskakuje bład.
  • #7 3106655
    w-11
    Poziom 11  
    Właśnie cały czas używam programy bluesoile i nie działa

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z przesyłaniem zdjęć i dzwonków z telefonu Nokia 7650 do komputera przez Bluetooth ES-388. Telefon jest widoczny dla komputera, jednak podczas próby wysłania plików pojawia się komunikat o braku połączenia. Wskazano, że konieczne jest sparowanie urządzeń poprzez wpisanie tego samego klucza na telefonie i komputerze. Pomimo wykonania tej procedury problem nadal występuje. Sugerowano odinstalowanie obecnego oprogramowania Bluetooth i zainstalowanie innego, np. BlueSoleil, jednak użytkownik potwierdził, że używa już BlueSoleil i problem nie ustąpił. Podano link do sprawdzonej wersji BlueSoleil 1.6.1.4 jako potencjalne rozwiązanie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA