logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JVC AV-29FH1SUG zwisa podczas wychodzenia ze STAND-BY

Dragonow 15 Wrz 2006 11:39 2002 5
REKLAMA
  • #1 3022220
    Dragonow
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam

Kupiłem telewizor JVC AV-29FH1SUG.

Zaczeło się od tego że jak sprawdziłem pierwszą sztuke w sklepie to miała złą geometrie (obraz wyglądał jak beczka albo klepsydra nie pamiętam)- więc dali mi drugą sztuke i ta była już ok.

Pierwszego dnia było OK ale na drugi dzień rano włączam telewizor tzn wychodze z trybu stand-by (dioda led świeci na czerwono) a tu zamiast się telewizor włączyć (powinna dioda led świecić na zielono) dioda led mruga na przemian czerwień -zieleń co oznacza że jest włączony tryb rodzicielski, ale jego nikt nie włączał poza tym telewizor nie raguje na żadne klawisze zrówno na telewizorze jak i na pilocie i trzeba telewizor wyłączyć i włączyć ponownie wyłącznikiem głównym.
    Okazało sie że tak się dzieje po dłuższym (ponad 30min) przebywaniu w trybie stand-by.
    Wymieniłem ponownie telewizor.
    Po 2 tygodniach ten tak samo robi.
    Czasem trzeba 2 razy nacisnąc na pilocie klawisz włączania telewizora lub 2 razy klawisz któregoś z kanałów (1,2, itd), a czasem zwisa i dioda pulsuje na przemian czerwień -zieleń.

O co chodzi???
    Czy wszystkie JVC AV-29FH1SUG mają ten problem?
    Co z tym zrobić?

Za wszelką pomoc bardzo dziękuje
    Pozdrawiam Artur
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3022871
    Dragonow
    Poziom 10  
    Jak pisałem wystarrczy 30 min w sand-by aby ten efekt mial miejsce i przez ten czas nikt nie dotykal pilota bo trzymalem go w ręku.
    Jak pisze że nikt nie włączał tej funkcji to faktycznie tak było.
    Takie opowiedzi raczej mi nie pomogą - proszę o rozsądek.

Czy ktoś już się spotkał z takim problemem?

Pozdrawiam Artur
  • REKLAMA
  • #4 3022899
    Richi
    Poziom 39  
    Ocena: 143
    Jest to problem Gwarancyjny i tam trzeba się zgłosić.
    Chyba masz pecha.
  • REKLAMA
  • #5 3023917
    piotrek 01
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    A przypadkiem nie ma w tym pomieszczeniu komputera z portem IRDA?
    Czasem potrafi on zrobić z TV różne dziwne rzeczy...
  • #6 3025321
    Dragonow
    Poziom 10  
    Jestem całkowicie pewny że wina leży w samym telewizorze.
    Nie ma żadnych urządzeń które mogły by zakłócać prace telewizora.
    Są tylko: DVD,VHS,Tuner sat.
    Przecież żadne urządzenie które jest kompatybilne elektromagnetycznie nie jest w stanie zakłócić telewizora w taki sposób żeby nie reagował na klawisze telewizora (nie pilota).
    Poprzedni telewizor pracował normalnie i dalej normalnie pracuje w innym pokoju.
    W jakimś serwisie dowiedziałem się ze mieli taki problem z jakimś Panasonic'iem, ale nie chcieli mi powiedzieć co to jest.

Pozdrawiam Artur
REKLAMA